Landbouwwagen / dieplader verlengen, maximale uitsteek vanaf achterste as?

Hoi allen,

Ik ben een 4 assige semi dieplader aan het opknappen.
Deze is momenteel 9m lang.
De wagen steekt nu ±1m uit achter de achterste as. Echter zou ik de wagen graag verlengen met zo'n 1m50 tot 2m.

Nu vraag ik me af of er regels zijn met betrekking tot de afstand tussen de achterkant van de wagen en de achterste as? Google kon mij niet verder helpen.

PS: ik snap dat de totale lengte van tractor + wagen niet langer dan 18m75 mag zijn. Maar daar blijf ik met een wagen van 11m onder.

Alvast bedankt!!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Koiter
inse-van-houts
@Koiter Thanks, die pagina ken ik inderdaad. Staat niets vermeld over achter uitsteek. Betekent dat dat daar geen regels voor zijn?
+1
Rokus
Ondeelbare lading mag bij een vrachtwagen 0,5x de lengte van de aanhanger oversteken vanaf hart achteras,met een max van 5m. Weet niet of de wagen dan ook zo lang mag zijn maar lijkt mij wel als je maar binnen die 18,75m blijft
wotan2
Hoe het nu is weet ik niet, in het verleden was het zo dat een aanhanger bouwjaar tot ergens in de jaren 60,10 meter lang mocht zijn. Jonger mocht maar 9 meter zijn. Gezien de hoeveelheid opleggers dat met een dolly achter de trekker geknoopt word, zijn oftewel de regels veranderd, oftewel word het gedoogd/ niet opgecontroleerd.
Loeideutz
@wotan2 ik meen geleerd te hebben, bij het halen van mijn trekkerrijbewijs, dat een landbouw aanhanger, of dus een aanhanger achter een tractor maximaal 11 meter mag zijn.

En ik deel je mening wat betreft de opleggers.
ardpassat
Ik dacht 1,50 m achter de as

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor , dieplader en Opknappen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0