Illustratie van:

David Brown 990 - Aftakas doet niets na vervangen koppeling

Ik heb een David Brown 990 door midden gehad voor het vervangen van de drukgroep en platen alleen nu doet de aftakas niets meer.. rijkoppelling werkt goed. Bij het splitten kwam de binnenste as mee naar buiten, deze kon ik er vrij eenvoudig weer in zetten alleen nu draait de stomp vrij rond met de hand in alle drie de standen. Iemand enig idee wat dit kan zijn?

Deel dit topic

Reacties

+1
Corne S
Waarschijnlijk de verbindingsmof meegetrokken en in de bak gevallen. Ik ken deze trekker niet, dus is een ervaring uit andere trekkers😉.
farmer103
@Corne S z’n vermoeden had ik ook maar ik ervaar wel lichte weerstand aan de stomp in de verschillende schakelingen. Bedankt voor de reactie! 👍🏻
+1
FransBrown
Zeer waarschijnlijk is het bevestigings boutje van de mof aan de as er uit gekomen. De mof ligt nu in het aftakas huis .Bij demontage van het aftakashuis niet vergeten de sensor los te halen .deze zit met twee boutjes aan de onderkant van het aftakashuis geschroefd.( er zijn er ook zonder sensor dus ook geen oranje controlelampje)
farmer103
@FransBrown verder is het aftakas huis eenvoudig te demonteren? Geen bijzonder heden waar we aan denken moeten? Bedankt voor de uitleg! Word gewaardeerd!
+1
FransBrown
Als alle bouten rondom los zijn durft het aftakas huis een beetje klemmen op de paspen. Maar met een stuk pijp over de pto as en een bandijzer tussen de hefas en het pto huis komt deze wel los.
farmer103
@FransBrown bedankt! Ga er zaterdag direct mee bezig!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!