Illustratie van:

Massey Ferguson 65 - Moeten hier ook schroeven in? Voorasbok aan motor MF65

Ruim een jaar geleden afgebouwd, te veel gebeurt, te lang, zodoende ben ik vergeten hoe het hier zat.
Ik heb de voorasbok weer aangebouwd met de standaard zes dikke bouten, en ben verder gegaan met afbouwen. nu zie ik deze gaten en vraag me af of daar ook iets ingezeten heeft of niet?
ik kan dat niet zien in het onderdelen boek.
wie weet dat?

Deel dit topic

Reacties

MF65power
@Bert353 Als je een foto hebt kan ik je waarschijnlijk helpen, heb ook verschillende keren de voorasbok eraf moeten halen bij mijn MF 65
+1
Bert353
@MF65power Komt eraan, ik moet nog naar de loods toe om die foto te maken.
+1
Bert353
Gisteravond (al donker) ontdekte ik deze (lege) gaten, waarvan ik dacht dat het de bevestiging van de voorasbok aan de motor was.
nu (bij beter licht) lijkt het mij om een verbinding tussen oliecarter en distributiecarter te gaan?
en mijn schroevenbakje is bijna leeg 😞 horen hier nou eigenlijk ook schroeven in?)

en nog een vraag, weet iemand eigenlijk of MF nou standaard bij alle bouten die je in gierstukken schroeft (zoals motor aan V-bak en zo) een bout, veerring en een ring (rondelle, revet) gebruikt heeft?
want ik kom op mijn trekker zo'n wiswasje van vanalles tegen?

(klik om te vergroten)

Nou zie ik het zelf ook beter (slecht licht, avond gisteren) en lijkt het me dat dit om een verbinding oliecarter-distributie cover gaat?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

KMMF
In dit gat moet een bout met een volgschijf op het aluminium deksel worden gemonteerd. Veerring worden bijna nooit gebruikt.
+1
Bert353
@KMMF Volgschijf? is dat een gewone stalen ring?
oh, er is hier geen aluminium te zien, dat is het gietijzeren distributiedeksel waarop ik een kleur aan het uitproberen ben. is nog niet de goede kleur 😞
+2
KMMF
@Bert353 ja stalen ring. En als het een draadgat in het distributiedeksel is waar olie bij de schroefdraad komt, dan wordt daar een aluminium volgring gemonteerd.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 65 en hebben de trefwoorden massey ferguson , ferguson en onderdelen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0