Illustratie van:

Atlas 1202 - Luchtfilter behandelen met olie

Deze kraan heeft een oliebadfilter. Er zitten twee filters op: één net boven de oliepan en één iets hoger. Behandel ik beide met olie of alleen diegene het dichtste bij de oliepan?

Deel dit topic

Reacties

BBenny
Hallo, niemand van de specialisten hier die weet of de beide luchtfilters, dus zowel deze in de oliepan als de hogergelegen luchtfilter, onder dompelen in olie of enkel het filtertje in de oliepan prepareren met olie?
+1
roscho
@BBenny Na schoonmaken mag je de filters even in de olie dompelen. Niet meteen daarna starten, dan wordt al die olie in de motor gezogen. Na een uurtje pakt het filter door de olie lekker alle stof aan en is de overbodige olie wel terug in het pannetje gezakt.
BBenny
@roscho Vooreerst bedankt voor erg gewaardeerde reactie. Hoe moet ik onderdompelen zien? Emmer vol olie en filter daarin onderdompelen? Veel olie verloren natuurlijk. Of gewoon over filter gieten en in pannetje beneden laten uitdruppelen. En zo zowel de eerste filter als de tweede filter met olie bewerken? Anderzijds zegt hier iemand anders @JoranK dat er helemaal niets moet worden ondergedompeld in olie, nl. goed zuiver maken en terug plaatsen en enkel pannetje vullen met olie ?!
roscho
@BBenny Je mag alles vet maken, maar je hoeft er geen liters overheen te gieten. Als dat mogelijk is, giet je gewoon de olie die in het pannetje moet van boven naar onder er doorheen. Of, als je de filters er gemakkelijk uit kunt halen, leg je ze even in het gevulde pannetje.
+1
JoranK
Filters zo schoon mogelijk maken en gewoon schoon terugplaatsen. En oliepannetje vullen tot de markering.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1202 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!