Gevraagd een baggersleep / geschikt apparaat om slootbagger te verspreiden

Gevraagd een baggersleep / apparaat om bagger mee te verslepen (verspreiden) over het land.
Met een weidesleep wil dit niet goed, constructie is niet sterk genoeg. Zijn hier speciale apparaten voor of heeft iemand een zelfbouw apparaat wat goed werkt? Alvast bedank voor uw reactie.

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Een sleep of vlakraam zou kunnen helpen of een egalisatieschuif.
+1
valmet 605
Heb je een frondhef? Rubberschuif voorop en een weide sleep achter?
Siete
Ik heb t wel meerdere malen met de killverbak gedaan. Zowel als blabber direct achter de kraan aan, als wat als helemaal ingedroogd was. Dat gaat prima
+2
DANOONTJE POWERR
@Siete ja, wilde ik ook al zeggen.
Gaat prima met de kilver als het puur om de bagger gaat.
Kan je het later met de weidesleep nog wel wat losmaken.
+1
2850Johndeere6R
@DANOONTJE POWERR klopt, alleen oppassen voor de banden van de kilver baby als die bagger droog word krijg je een wasbord. Mooiste is daarna met de sleep er overheen.
bartjuh
Kantenvrees erover.
+1
Hoogland
Bij een weinig bagger werkt een kantenfrees goed, echter als het een aanzienlijke hoeveelheid is gaat het beter met een kilverbak. Zo heb ik het wel laten doen. Er zijn echter ook sommige bedrijven die een soort vlakraam of zoiets gebruiken, dit is eigenlijk wat ik zoek.
valmet 605
@Hoogland ik zou zeggen een cultivator frame met een Hbint eronder en een paar lippen aan beide kanten. Of 2 Hbinten eventueel in een x patroon met of zonder zijplaten
Veens
Ik heb onlangs een dagje bagger gesleept voor een baggerbedrijf.
Zij hadden een rechthoekig frame van h-balken gemaakt, inderdaad zoals een vlakraam. Aan de hoeken zaten ronde, uitstekende, glijsloffen zoals bij een sleetje, dan gaat de sleep nooit de grond in en neemt hij de bagger mooi mee.

Dit was wel direct achter de kraan, dus nog mooi nat. Als je het zo veel mogelijk uitsmeert, zie je na een flinke bui niets meer van de bagger.
Hoogland
@Veens Dit is wat ik ongeveer bedoel, heb je hier een foto van? Groet Hoogland
Veens
@Hoogland Nee helaas, toen niet aan gedacht.
sjuu
Ik bind de weidesleep met een ketting aan de kilverbak, altijd succes.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden zelfbouw en Weidesleep geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN