Ford 2000 - Tot hoever kan je cilinderbussen uitboren

Wij hebben een motorblok van een ford 2000 waar de zuigerveren niet meer aansluiten op de zuigerwand
En de de zuigerbussen zijn niet dementabel
De bussen willen we kotteren zodat er een overmaat zuiger in past

Kan iemand ons vertellen tot hoever je deze cilinderbussen kunt kotteren
En of dit ook een goed plan is?

Deel dit topic

Fordbaas

Reacties

dirkao
Hallo, ten eerste moet ik zeggen dat ik deze motortjes niet ken. Maar het lijkt me dat ze bij een revisiebedrijf je wel informatie kunnen verstrekken. Verder kun je eerst kijken naar de maten van overmaatzuigers en vervolgens de bussen op maat maken. Een zijn je zuigerbussen echt te ver versleten, en /of diepe krassen erin dan kan een revisiebedrijf die er wel uitboren en nieuwe erin persen. Ook blokken die geen bussen hebben kunnen op deze manier weer aan een tweede jeugd geholpen worden. of dit dan financieel nog interressant is kan ik niet beoordelen.
sypodj
Het is niet verstandig dezen alleen uit te boren is mij verteld. Die van mij is uitgeboord en bussen geplaatst omdat anders de cilinderwanden te dun zouden worden. Dit is ook gedaan met de ford 2000 van mijn vader. Beide motoren zijn gereviseerd bij LMR in Leeuwarden.
Succes. Na revisie heeft u een motor voor het leven. De bussen zijn ook harder dan de motor zelf.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 en hebben de trefwoorden motorblok , zuigerveren en aansluiten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!