Steyr 9000 Serie - Kwaliteit sisu 4 cilinder motor

Ik heb een steyr uit de 9000 serie op het oog, verder niet bekend met deze trekkers. Dus ben benieuwd wat jullie ervaring is met de sisu 4 cilinder motor die deze trekker heeft. Want de eerder gebruikte mwm motor was slecht dacht ik

Deel dit topic

5000 fan

Reacties

+4
valmet6400power
Sisu is van Valtra/Valmet en zijn motoren die erg betrouwbaar zijn en veel uren kunnen maken. Daarvoor hoef je de trekker niet te laten staan in ieder geval.
+2
PieterA
@valmet6400power Mijn gevoel zegt: veel beter dan ford en een beetje hetzelfde als wat je met de Deutzen gewend bent.
+2
valmet6400power
@PieterA
Heb geen ervaring met Deutz (motoren) helaas, maar als die ook op 10000 uur pas net ingelopen zijn dan is het hetzelfde laken een pak inderdaad 😄
+3
PieterA
@valmet6400power Ik keek op zijn profiel en zag dat hij vooral vragen over Ford en over Deutz voor de Dx-,en had. Een luchtgekoelde Deutz moet je wel eens reviseren (wij hebben er 2 in Linde heftrucks) maar dat is per cilinder en heel goedkoop. Een keer tanken is haast nog duurder. Daar kun je je geen deuk aan vallen.
+1
county854t
@PieterA En wat is er mis met Ford motoren? De meeste Ford motoren die n normaal onderhoud hebben gehad, klokken met gemak 15000 draaiuren.
Dus ik zie het probleem niet met Ford motoren
PieterA
@county854t Dat is denk ik een beetje het probleem met Ford motoren. Als je het onderhoud een beetje lala doet, dan gaan ze rap achteruit. Verder praten we in de landbouw over Ford motoren uit de jaren '70 en '80 en bij SiSU over na de eeuwwisseling. Zit zomaar 30 jaar tussen en dat merk je toch.
+2
dennisbouter
@county854t alleen zeikt de olie er aan alle kanten uit 🤷‍♂️
Fast Eddy
Sisu motoren staan bekend om hun goede betrouwbaarheid.
5000 fan
Ik heb toevallig ook een deutz met f4l912 motor, loopt altijd, nooit geen problemen en lekker zuinig met de brandstof
5000 fan
Andere aandacht punten bij de steyr 9000 serie?
Fast Eddy
@5000 fan

De koppeling schijnt soms nog wel eens wat te zijn. En de hef zou ik goed testen.
+1
Derkmax
Prima trekker, zeker met de Sisi motor. Super degelijk gebouwd. Zware ZF achterbrug. 4 cilinder is haast beetje ondermaats voor de trekker, maar als alles warm is, lukt het allemaal prima.
Noknok
@Derkmax hier dezelfde ervaring met 9094 beviel goed.
CaseCS130
@Derkmax denk dat de topicstarter de lichtere 9000 serie bedoeld, jij hebt het volgens mij over de 9100 serie.
+1
Derkmax
@CaseCS130
Je hebt helemaal gelijk, dat was de 9100. Ik had een CS 110.
Derkmax
Koppelingsveer kan een keer knappen. Maar die heb je zo vervangen. Ik had er 1 op reserve.
J asper
Steyer fanaat @CaseCS130
+1
CaseCS130
@J asper Tja, zijn opzich goede trekkers. Beetje naar de standaard slijtage punten kijken zoals koppeling, remmen, evt. onderdruk van de motor. Ook de zekeringkasten onder het stuur en bovenin het cabine dak even goed bekijken.
5000 fan
@CaseCS130 waarom merk je de zekeringkast op, zijn deze storing gevoelig?
CaseCS130
@5000 fan Bij de grotere series is daar wel eens wat mee, bij deze eigenlijk niet. Maar geeft wel een beeld of er in het verleden problemen zijn geweest of dat er aan gerommeld is.
wilbertkw
Volgens mij heeft @Baltus_steyr de 2e bijgekocht omdat deze zo goed bevalt maar het is natuurlijk altijd de combinatie waarvoor je de trekker wilt gebruiken
+1
Baltus_steyr
@wilbertkw nou ja we hebben eerder toendertijd een nieuwe 9078 gekocht en die beviel eigenlijk wel goed. Echter ik hier thuis verder ging met het bedrijf en een nieuwe stal hebben gezet hebben we de 9078 ingeruild op een 9094. iets meer vermogen , grotere wielen en iets meer luxe en iets meer vermogen(wat toen echt niet overbodig was) Paar jaar later werd ons een 9094 uit de buurt aangeboden. En gezien we met de steyr's zeker goed bevallen op het bedrijf deze er maar erbij gekocht. De met de fronthef heeft ruim 12.000 uur en de andere heeft ruim 9000 uur. Trekkers bevallen goed. Soms komen er wat kleine storingen langs maar over het algemeen vallen die hard mee. Motorisch blijven deze goed lopen.
Wat wil je er zoal mee doen? die van ons die moeten altijd goed aan het werk(maaien, oprapen en bemesten)
5000 fan
@Baltus_steyr wil er wat mee maaien, schudden en misschien n paar ha. Per jaar mee ploegen/frezen. Al met al geen zware werkzaamheden voor de tractor denk ik
Baltus_steyr
@5000 fan dan heb je hier een prima trekker aan.
steyr 9087
Wij hebben er een met een MWM motor en die heeft nu 10000 uur enkel de tandwiel van de nokkenas vervangen, en de motorolie pomp, en de brandstofpomp is gereviseerd. en er zit dit jaar een nieuwe turbo op.
+2
Ton_Deere
Ik heb op mijn werk een sisu motor als agregraat. Wel een 6 cilinder dan. Maar die heeft al 64.000 uur op de klok. Wel zijn er al 2x nieuwe bussen ingezet maar het blok is oerdegelijk
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 9000 Serie en hebben de trefwoorden motor en sisu geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!