Fendt 309 LS - Olielekkage aan sproeiers van zuigerkoeling

Hallo,
Sinds kort lekt mijn 309 LS aan de oliesproeiers. Ik had al vernomen van iemand dat de afdichting van de oliesproeiers weleens durft te lekken. Deze persoon sprak over een "o-ring" die voor de afdichting moest zorgen. Nadat ik deze los schroefde bleek de afdichting vrij "hoekkig" nu vroeg ik me af of dit wel degelijk een o-ring is en nogal "hoekig" is geworden doordat deze al zolang (11700 uren) gespannen heeft gezeten, of het niet over een o-ring gaat maar om eerder een afdichting met een "vierkante" omtrek? Misschien heeft iemand van jullie ervaring met dit probleem?

Alvast bedankt!!

Deel dit topic

vannerom

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Fendttrisixfan
Zal wel o ring zijn die door de jaren vervormd is
vannerom
@Fendttrisixfan heeft ook aan een zijde wel nog een beetje een afronding dus het is zeker wel een mogelijkheid maar informeerde toch liever even.
Bedankt voor de reactie!!
Huuuuub
Hier zitten inderdaad o ringen in.
Deze is gewoon hard geworden door de leeftijd
vannerom
@Huuuuub oke heel erg bedankt voor de info!!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 LS en hebben de trefwoorden motor en lekkage geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!