GPS (Topcon) laten starten met intekenen

Reeds een Topcon X14 GPS aangeschaft.
Nu lees ik in de gebruikershandleiding dat het mogelijk is, wanneer ik start met bijvoorbeeld kunstmest strooien de GPS doormiddel van een elektrisch signaal begint met intekenen. Ook staat er dat dit de Remote Mapping kabel is.

Heeft iemand ervaring met het aansluiten van deze kabel? Komt er vanuit het werktuig of de trekker constant 12 volt op deze kabel te staan? Of is 1 puls voldoende? Trekker heeft elektrische ventielen, lijkt mij dan handig om bijvoorbeeld het ventiel te bedienen waarnaar de gps begint met intekenen.

Deel dit topic

Reacties

Siete
Je hebt er een los scherm in voor de GPS begrijp ik? Dan zal je scherm idd contact moeten hebben met je trekker om dit zo te doen. Vraag me niet hoe die stekker/ kabel heet, maar zo iets gebeurd bijv ook om de snelheid vd trekker te gebruiken.
Je kan dan bijv een hydrauliek functie(laat zeggen je schuif open en dicht doen) koppelen aan het kleuren aan en uit.
+1
Siebenga
@Siete denk dat je de ISO 11786 aansluiting bedoeld, wat er in de topcon moet weet ik niet, gok een rs-232 aansluiting (zoals je die kent van oude beeldschermen)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN