Brand/diefstal verzekering geschorste tractoren / machines

Forummers,

Nu landbouwvoertuigen in NL voorzien moeten zijn van een kenteken/registratie plicht, is er een nieuw probleem ontstaan.

Ik heb een aantal machines (shovel, kraan, oude tractoren) die het erf niet afkomen en dus geschorst gaan worden.
In het verleden waren deze machines mee verzekerd met de inboedelverzekering van de loods waar zE in staan. Echter nu ze een kenteken hebben, kan dat volgens mijn 2 verzekeraars niet meer en moeten deze verzekerd worden voor brand/diefstal op de WA verzekering van iedere machine.

Echter zijn deze machines geschorst, dus is er geen WA verzekering. En ik kan ze dus niet meer verzekeren voor brand/diefstal.

Zijn er meer forummers die dit probleem hebben/hadden? En hoe hebben jullie dit opgelost?

Deel dit topic

tonjansen

Reacties

dennisbouter
Het lijkt mij dat ze gewoon met de inboedel verzekering kunnen worden mee verzekerd, jij hebt een loods daar staat iets in met een x waarde en die waarde wil je verzekerd hebben wat maakt het dan uit wat voor object het is. zou het eens bij een andere maatschapij vragen.
Fendt926Driver
@dennisbouter klopt niet.
Heb hetzelfde hier met een geschorste auto. Die zit niet bij op de brand verzekering van de schuur.
Dus bij brand moet ik die als enigste redden.
Of toch appart verzekeren.
valmet 605
Waarom wil je ze schorsen?
Ferdinanddijkstra
@valmet 605 dat vraag ik me ook af ?
Wat schiet je er mee op , niks toch.
tonjansen
@Ferdinanddijkstra De reden is dat ik geen WA verzekering hoef te betalen dan per voertuig. Ze komen nooit op de weg namelijk dus vind ik dat zonde van de €
Ferdinanddijkstra
@tonjansen ok duidelijk
+3
lukasbelarus
Ookal komt het je erf niet meer moet je het alsnog wa verzekeren. (Kost ook echt niet de wereld)

Stel er speelt een kind op je erf, dat rijd je aan met een geschorste kraan, kind invalide, dan ben je niet verzekerd en kun je alles zelf betalen
tonjansen
@lukasbelarus de Offeete voor de WA premie voor de Atlas kraan is €975,- per jaar. Ik vind dat serieus geld voor een machine die niet het erf afkomt.

Hetzelfde geld voor de WA premies van tractoren en shovels, allemaal meer dan €100,- per jaar per stuk. De ene die op de weg komt, is inderdaad verzekerd. De rest die binnen staat is geld over de balk gooien.

Maar zo te horen ben ik de enige met dit probleem hier op dit forum.
+1
Sjon
@tonjansen misschien is de verzekering van de kraan duurder dan een trekker omdat ze vaak kabels/leidingen kapot trekken.
brauheist
@Sjon volgensmijn is dat apart ik heb daar nog een aparte aansprijkelheid voor
walker1
@brauheist lijkt mij ook logisch, een kraan die dagelijks in grondverzet draait in stedelijk gebied heeft veel meer risico op kabel leiding schade, als een kraan die alleen op boerenerf draait.
brauheist
@walker1 klopt en ook schades aan materieel van een ander. Je hebt zo iets te pakken
+1
JD3010
@tonjansen Als jij het met de verzekeraar zo afgesproken hebt is het prima, maar bij grote schades is het beleid niet uit betalen, tenzij het niet anders kan. Degene waarmee je het heb afgesproken die is er dan effe niet meer. Je wilt dus wel de lusten van je machines, maar niet de lasten. De diesel kost ook geld, dus dat doe je dan ook niet? Brandverzekering van de woning is ook weggegooid geld, die brand toch nooit af.

Wellicht moet je eens een andere offerte voor je kraan aanvragen. Met die offerte van jou heb ik bijna m'n hele machinepark verzekerd, inclusief mijn kraan. Zowel bij mijn vorige als huidige verzekering mag ik daar alleen burenhulp mee doen met deze premie. Als ik er dagelijks mee de pad op ga, kom ik in een andere premieklasse.
brauheist
@JD3010 mijn kraan zit rond de 1200,- per jaar ik dacht dat dit te maken had dat deze ook op de weg komt.
Misschien als er word aangeven dat de kraan niet op de openbare weg komt de premie zakt.
De minigraver is aanzienlijk lager en dat is niet alleen omdat deze kleiner is
JD3010
@brauheist Ik mag ook met m'n kraan de weg op hoor, ik mag alleen geen grootschalig loonwerk gaan doen, maar dat doe ik ook helemaal niet. Afgelopen jaar 25 uur bij anderen gedraaid, dat is meer burenhulp. Ik dacht ca. 100 euro/jaar.
brauheist
@JD3010 die prijs lijkt er meer op
tonjansen
@JD3010 Dat klinkt zeer interessant. Zou je me kunnen vertellen bij welke verzekeringsmaatschappij dat is, dan zal ik daar eens informeren. €100 per jaar is om te doen. Bedankt alvast.
lukasbelarus
@brauheist minigraver iets van 30,/ maand geloof ik, incl. diefstal en kabels-graaf schade
lukasbelarus
@tonjansen die kraan kan wel goedkoper, als je de graafschade weglaat.
tonjansen
@lukasbelarus Ik hoop het wel inderdaad. Heb jij ervaring of weet jij welke verzekeraar ik moet benaderen?
lukasbelarus
@tonjansen ik heb zelf geen mobiele kraan. Maar ik heb al mijn kraantjes trekkers en heftruck shovel etc in landmateriaal verzekering van asr. Je moet goed aangeven wat je precies wilt verzekeren. Als je bijv met trekker de weg wilt borstelen moet je dit ook aangeven. Zo kun je dus ook aangeven dat je kraan niet voor kabel en graafschade verzekerd hoeft te worden
Fast Eddy
@tonjansen

Wat doe je precies met de geschorste machines? Staan ze gewoon in de schuur of worden ze op het erf gebruikt?
De meeste verzekeringen geven pakketkorting. Dus hoe meer je verzekerde spullen hoe hoger de korting op de premie is. Net als hierboven ook gezegd wordt. Kijk ook even onder wat voor voorwaarden de machine verzekerd is.
NH-Ford
Mijn advies is even rondbellen langs verschillende verzekeraars.
Nu paar keer gehoord dat er grote verschillen in zit, ook met oldtimerverzekering en verzameling van tientallen stuks.
walker1
Waarom zou je landbouwmachines/trekkers schorsen? Bj auto's gebeurt dan vanwege de houderschapsbelasting, mier die heb je bij trekkers niet. Volgens mij kan een geschorst voertuig nog wel verzekert zijn. Iemand die een mooie opgeknapte oldtimer heeft wil toch ook niet het risico hebben dat bij brand niks uitgekeerd wordt omdat de oldtimer in de winter geschorst is en volgens mensen hier dan ook niet verzekerd?
Fast Eddy
@walker1

Bij dure oldtimers(auto`s) geld de taxatie waarde meestal.
Fordje4600
@walker1 als je machines hebt geregisteerd ben je verplicht om ze wa te verzekeren. Ookal komen ze niet op straat of worden ze niet gebruikt
walker1
@Fordje4600 simpele WA verzekering is niet zo duur, tenzij iemand een echte brokkenpiloot is met 0 schadevrije jaren en helemaal onderaan staan in de bonus-malus ladder.
Pieter Buren
@walker1 of gewoon beginnend bestuurder. Dan betaal je per jaar ongeveer de dagwaarde aan verzekering (bij auto's en brommers dan).
+1
Fordje4600
@walker1 daarom heb ik mn auto ook op bedrijf staan, dan tellen die schadevrije jaren niet en betaal je minder
+2
walker1
@Fordje4600 Als je als bedrijf vaak schades claimt, dan wordt de verzekering evengoed wel duurder.
+2
Fordje4600
Heb hier een kleine werkplaats thuis, alles wat erin staat is verzekerd. Ook een onverzekerde en geschorste auto, word hij uit de werkplaats gestolen of brand hij in de werkplaats af krijg ik er geld voor.
Staat hij buiten en word ie gestolen en brand hij af krijg ik er niks voor.
Een verzekeraar kan alles verzekeren wat niet illegaal is. Dus ook geschorst materieel of een struik in je tuin
+2
roscho
Quote Reactie van @Fordje4600:
word hij uit de werkplaats gestolen of brand hij in de werkplaats af krijg ik er geld voor.Staat hij buiten en word ie gestolen en brand hij af krijg ik er niks voor

Dus als hij in de fik vliegt, rij jij hem snel naar binnen... 🤣🤣
+1
Clayson M80
Ik heb mijn materiaal bij Overwater verzekerd ( oldtimer verzekering )
iets van € 135,00 per jaar voor 5 tractoren de oudste 1952 en de jongste 1982
de combine moet apart verzekerd voor € 140,00 per jaar
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden kenteken , verzekering en tractoren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!