Veel meer trekkers in Nederland dan gedacht

Nederland telt veel meer trekkers, golfkarretjes en quads dan gedacht. Per 1 januari geldt een kentekenplicht voor deze voertuigen. Blijkbaar stond een deel daarvan stof te happen in de schuur, want de RDW verwerkte de afgelopen weken duizenden extra registraties. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd.

Deel dit topic

Reacties

JohanvS
Die bnr heeft helemaal niets opgevraagd.
De aantallen tot nu toe geregistreerde trekkers staan gewoon hier, en zelfs per merk en type.
voertuig-zoeker.nl/land-of-bosbouwtrekker/
ValtraStisch
@JohanvS Mooie lijsten om door heen te scrollen. 90 stuks Vervaet en slechts 20 Vredo op kenteken. Verder staan de merken met de minste naamwisselingen met de hoogste aantallen vermeld. Het geeft een mooi beeld van hoe het is opgebouwd met de merken.
+1
RooieRood
@ValtraStisch Tel daar maar 513 verveats en 128 vredo`s in de categorie MMBS bij op, heb ik de nieuwe machines die dit jaar zijn afgeleverd en in de categorie MM vallen nog niet bij opgeteld
Moonshine
@ValtraStisch zal er vast niks mee te maken hebben dat de ene ook bietenrooiers bouwt en de ander niet.
Kosk123
@JohanvS je kunt ook rechtstreeks bij de RDW kijken opendata.rdw.nl/Voertuigen/…
NH-Ford
De prognoses waren pure aannames.
De verdeling per provincie had ik ook nooit begrepen, geloof nooit dan Zuid en Noord Holland redelijk gelijk ligt met het Oosten.
+3
langeslagdiesel
Ik heb het kenteken van me eigen tuffie ff bekeken. Ik heb nog nooit zo’n lang verhaal gelezen waar niets in staat. Echt.
mf 6150
Hey das een bekende🤣
deerejohn
Een 633 uit 1900 ?????
+1
Kosk123
@deerejohn er zit nog een enorme bult fouten in de aanvragen. Met name die uit de beginperiode toen de foto nog niet verplicht was. Het zal voor de RDW nog een flinke klus worden om alles op te schonen / aan te passen
bas101
@Kosk123 idd daar schrijf je iets

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekkers en kentekenplicht geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN