Fordson Dexta - Aftakas ontkoppeld niet na nieuwe koppelingsplaten

Ik heb van de zomer mijn dexta gesplitst en de koppelingsplaten vervangen. Nu ontkoppeld alleen mijn aftakas niet meer. de rijkoppeling wel. Hoe zou dit kunnen?

Deel dit topic

Berri

Reacties

Kempala
Heb je de drukgroep ook vervangen?
Corne S
Hoe ging het in elkaar rijden? Toch niet met de bouten naar elkaar getrokken?
Berri
@Corne S jawel anders krijg je hem nooit in elkaar of heb je daar een handigheidje voor?
Corne S
@Berri

Moet je met z'n 3en of vieren zijn. Wiebelen met de voorwielen, draaien aan de starterskrans en aan de aftakasstomp (wel ingeschakeld). Je moet zeker weten dat de assen van zelf in de platen schuiven, anders dus je de platen krom.

Platen moeten ook netjes gecentreerd zijn.

Koppeling niet teveel vrije slag?
Ik ga er vanuit dat het een dubbele koppeling is, ik ken deze trekker niet.
Berri
@Corne S oke de koppeling heb ik afgesteld op een kleine 2 cm vrije slag dus dat zou goed moeten zijn. De platen zaten gecentreerd. Ik zal eens kijken of ik hem uit elkaar kan bouten en dan door te draaien aan alles hem zo weer in elkaar kan schuiven.
Berri
@Corne S ja het is een dubbele koppeling
joop-same
@Berri Dan reken er maar op dat je de plaat of alle twee platen krom gedrukt hebt, los halen en goed controleren of de platen nog vlak zijn.
Berri
@joop-same
Oke ik ga het binnenkort controleren. Ik laat het nog wel weten. Er zitten ook 3 ringetjes tussen 3 van de 6 koppelingvingers. Moeten die bij de aftakasvingers of bij de rijvingers tussen?
Corne S
@Berri

Hoeveel vrije slag heb je? Je moet wel het idee hebben dat je de vingers indrukt?
Berri
@Corne S ik heb ongeveer 2cm vrije slag. Volgens mij drukt hij de vingers wel in.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden aftakas , koppeling en drukgroep geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!