Kan kleine pakjes wikkelen uit.

Kan kleine pakjes wikkelen uit en is daar veel vraag naar .

Deel dit topic

Reacties

radium45
Goede vraag, vroeg ik mij ook wel eens af.
+1
CoenNijenhuis
@Intern644 hier in de buurt is er een die het doet. Het gaat niet hard en je moet alle baaltjes stuk voor stuk laden met de voorlader want ze zijn met de hand haast niet meer te hanteren., en je moet altijd met twee machines op pad.
Ik zie dan meer in midibalen, dat kan je alleen af.
radium45
@CoenNijenhuis Koop dan een Krone, daar kun je alle maten baal mee persen, van klein tot groot. Met die midibalen bereik je maar een klein publiek.
jehan
@radium45 die krone persen die zijn hier in de regio allemaal op zn retour..
CoenNijenhuis
@radium45 hier in de regio zie ik bij de meeste hobbyboeren en paardenhouders midibalen, dat materiaal is ook iets geschikter voor die kleine stukjes als zo’n grote pers en evt. Nog wikkelaar.
radium45
@CoenNijenhuis Allemaal niks dat midigebeuren, hier in de regio stoppen ze daar juist mee. Bedien je alleen maar lui mee die bellen voor een paar baal en veel eisen hebben.
+1
CoenNijenhuis
@radium45 dat klopt, als eenpitter kan je niet overal tegelijk zijn.., en dat is lastig te plannen bij de andere paardenboertjes en particulieren😂
+1
dennisbouter
@radium45 maar als die lui gewoon betalen wat is daar dan mis mee?
+4
CaseCS130
@dennisbouter Komt heel veel gezeur van omdat de prijs per baal dan vaak enorm hoog wordt. En vaste prijs per baal hanteren komt dan ook niet goed want als je het hele spul voor 5 baaltjes uit het hok mag trekken en heen en weer mag rijden naar de klant moet er geld achteraan.
+1
radium45
@dennisbouter brengt geen aantallen aan. Elke keer maar een paar baaltjes. Heb hetzelfde met het zaaifrezen. Hoop gedoe en spektakel vaak, hebben zelf hun graszaad dus je moet machine eerst weer afdraaien. En dat voor een kwartier frezen vaak.
+1
case 745 xl
@radium45 ik ben er anders goed druk mee. Vanaf volgend seizoen zelfs met 2 persen. Die krone persen die jij noemt zal best kleine baaltjes kunnen persen. Maar dan zijn ze nog steeds erg breed.
ArieV
Ja, veel handwerk. Ik heb het ook wel eens gedaan voor de paar schapen die ik heb. Ik dacht dat ik rond de 7 á 8 euro per baaltje kwijt was.🤔. Alleen persen en wikkelen. Ik heb ze zelf naar huis gereden. Maar het spul was niet droog. En ik dacht dat grote balen te groot waren. Maar die gebruik ik nu, en dat gaat ook prima.
Intern644
Ik vroeg me af eigenlijk ook af is er vraag naar is
Intern644
Dat het wel of rendabel is ligt er aan hoe je het doet
+5
Grasbaal
Ik heb het 24 jaar geleden als loonwerk en voor de handel gedaan, wat het koste per baal weet ik niet meer. Wat ik nog wel weet is dat het niet mee viel om te doen. In tegenstelling tot kleine hooibaaltjes moesten ze juist veel zwaarder worden geperst anders vlogen ze van de wikkelaar af. Het streven was 60 baaltjes per uur, en als je dan 1000 balen had liggen toch een aardige klus.

Nadat ze gewikkeld waren moest je ze ook nog verzamelen en thuisbrengen. Al met al heel veel werk. Ik verkocht ze voornamelijk aan paardenmensen en dan was de volgende uitdaging je geld nog weer zien te vangen. Heb de wikkelaar 2 seizoenen gehad en toen ingeruild.

(klik om te vergroten)

Kleine baaltjes wikkelen
+3
walker1
Quote Reactie van @Grasbaal:
Ik verkocht ze voornamelijk aan paardenmensen

Zoals ze hier wel eens zeggen: "mensen met paarde hebben de hemel op aarde, maar als ze sterve, valt er niks te erve!"
+2
Arie_MF
@walker1 hoge hoeden, lange jassen, maar lege tassen.
Welgerap52
Ik heb het ook wel eens een paar x gedaan ,toen 350 per x ben je 7 uur bezig conclusie was het is rotwerk en duur en het schiet niet op ,handel zit er ook niet in
+2
JohnDeere5085
Sinds midi ronde balen is dit volgens mij helemaal niet meer aantrekkelijk om te doen
+1
Intern644
Dus jullie advies zou zijn niet doen.
ArieV
@Intern644 goed geraden. Heb weinig reacties gezien, die zeggen: das goede handel!
Rokus
@Intern644 heb een kennis die is van het jaar begonnen met een baaltjes bundellaar, 14 kleintjes naar 1 grote. Dan zou er evt. ook nog folie om kunnen, maar dat doen hun niet zoveel. Hun reden was om van het handwerk af te zijn, ze kunnen ze nu met de voorlader laden en lossen!
CaseCS130
@Rokus Dat vind ik wel een mooi systeem ja!
Intern644
@Rokus ja dat is meschien wel een goed idee
case 745 xl
@Intern644 zoon bundelaar kost rond de 70000 euro. Dan moet je er wel veel werk voor hebben. Die koop je niet voor de grap.
Welgerap52
@case 745 xl het nadeel is met een bundelaar moet je overal om tussen 3 en 6 uur ziin en er gaan er maar 400 per uur door en als de avond er in komt dan krijg je er geen baal meer in
Rokus
@Welgerap52 dat is met de pers toch niet anders, die moet ook overal tegelijk zijn! Zolang hij de pers bij kan houden is het goed!
Welgerap52
@Rokus een pers kost niet veel , daarvan kan je wel een 2e of 3e neerzetten wij blijven met een pers combinatie (trekker en pers) van 5000 euro totaal de bundelaar makelijk voor
Rokus
@Welgerap52 okej nou dan zullen hun het wel anders doen denk, maar tgaat bij hun niet om het geld want dan kan je ze beter met de vork opsteken! Maar ze kunnen nu met weinig volk heel veel pakken thuis krijgen, lossen is een fluitje van een cent en voor de handel in de winter weer heel makkelijk op een kar te laden! Al ga je het totaal plaatje bekijken was het voor hun hartstikke interessant!
Welgerap52
@Rokus een bundelaar is voor ons een uitkomst maar het heeft ook zijn beperkingen
Welgerap52
@Rokus van de zomer in de meest drukke week perste we er de eerste dag 800 meer dan we konden bundelen en begonen we de volgende dag om half 12 weer met bundelen en om half 2 weer met persen en dan was de bundelaar net klaar met het hooi van de vorige dag, en dat 5 dagen lang
Rokus
@Welgerap52 800 bundels of kleine pakken?
Welgerap52
@Rokus kleine pakken
Rokus
@Welgerap52 zat even verkeerd te lezen maar zie nu staan 800 meer als je kan bundelen!
case 745 xl
@radium45 ik ben er anders goed druk mee. Vanaf volgend seizoen zelfs met 2 persen. Die krone persen die jij noemt zal best kleine baaltjes kunnen persen. Maar dan zijn ze nog steeds erg breed.
+4
radium45
@case 745 xl ik ben misschien niet geschikt om voor particulieren te werken.
case 745 xl
@radium45 haha ja dat is wel een hele andere wereld dan boeren idd
+1
maikwolsink
Kleine baaltjes kan lastig uit.

Ik heb zelf ook een minipers voor de hobby, maar als er klanten naar vragen om te persen reken ik altijd uurprijs + kosten per baal voor zowel persen als wikkelen.
Per baal is gewoon niet te doen omdat je bij de 1 voor 10 baal kan opdraven en de ander wel 50.

Handel zit er gelukkig wel in
frammi
Hier in het zuiden zijn er maar enkele die het doen en je moet bij het maaien al bellen dat het af ligt zodat ze er rekening mee kunnen houden en dan is het soms nog wachten omdat ze het te druk hebben.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden wikkelen en hooipakjes geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
39
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN