Ford 2000 - Montage binnenhuis oliefilter

Ik heb vandaag het oliefilter van mijn ford 2000 uit 1966 gedemonteerd. Nu wil ik hem terugplaatsen maar ben niet meer zeker hoe de veer teruggeplaatst moet worden. Het is een binnenhuis filter, en het gaat hem over de veer die tussen motor en filter zit. De veer heeft aan een kant een (afdichting) schijf. Nu vraag ik me af hoe de veer met pakking teruggeplaatst moet worden. Moet de schijf van de veer met pakking aan motorzijde of moet deze juist aan de kant van het oliefilter. Een explosiediagram heb ik helaas nog niet gevonden, alvast dank voor de hulp.

Deel dit topic

Stef2000

Reacties

Stef2000
Ik ben eruit. De veer zat toch aan de verkeerde kant (hoort niet aan de motor kant), ik heb vanmorgen een YouTube filmpje gevonden waarbij goed te zien is hoe de binnenhuis filter vervangen moet worden. Ik mag helaas geen linkje insluiten in deze reactie, mocht iemand de link nodig hebben laat het me dan weten dan stuur ik hem door. Groet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 en hebben de trefwoorden gedemonteerd , oliefilter en pakking geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!