Illustratie van:

Ford 6710 - Aftakas heeft geen kracht

Hallo Allemaal,

Ik heb een Ford 6710 en ik heb een probleem met mijn aftakas. De aftakas draait wanneer hij wordt ingeschakeld, maar bij belasting vertraagt de aftakas of komt volledig tot stilstand (afhankelijk van de kracht die gezet moet worden).
Zo heeft hij wel voldoende kracht om de schudder te laten draaien in de lucht, maar wanneer de schudder in het hooi wordt gezet vertraagt de aftakas en komt hij uiteindelijk stil te staan.
Een ander voorbeeld: Onze kleine balenpers kan hij laten draaien als ze leeg is, maar bij het echt persen met hooi (belasting) valt de aftakas opnieuw stil.
Zo gaat het bij alles. Het lijkt alsof hij onvoldoende kracht heeft om de belasting te weerstaan.
De dualpower van de tractor werkt wel correct. Ook de hefinrichting en de hydrolische aansluitingen (voor bv de kipper) werken nog, hoewel ik de indruk heb dat ook van dit laatste wat minder druk kan opgebouwd worden, maar dat kan ook een idee zijn van mij (ik ben niet helemaal zeker).
Kan iemand mij helpen. Ik heb geen idee wat het probleem kan zijn.

Alvast bedankt.

Ford-6710

Deel dit topic

Reacties

Pieter Buren
Klinkt als een slippende aftakaskoppeling.
Pieter Buren
Dit geeft m'n boekje als mogelijke oorzaken. Er staat ook nog in dat je de druk (van het lagedruksysteem) van de hydrauliekpomp kunt meten. Dit moet tussen de 11 en 12 bar zijn. Lagedruksysteem is ook voor de dual power.

(klik om te vergroten)

Stukje uit het boek.
yoohan
Ik heb geen idee of een Ford 6710 een hydraulisch ingeschakelde aftakas heeft. Maar als dat zo is kijk eens goed de zeef na, of die niet dicht zit waardoor de pompdruk te laag is en daardoor slippende aftakaskoppeling.
+2
jeet
Klacht komt mij bekend voor had ik 2 jaar geleden met de 7610 zat onder de vloerplaat bij het ventielen blok een heel klein zeefje verstop zit in een leiding
Ford-6710
@jeet Bedankt Jeet. Ik wil graag dit zeefje/filtertje vinden. Ik heb even gezocht, maar ik weet niet goed welke leiding dit zou zijn. Enig idee waar ik deze kan vinden? Kan je me vertellen van waar naar waar deze leiding loopt? Zit deze aan de linkerkant of aan de rechterkant van de tractor?
jeet
@Ford-6710 uhm ik kan het jou zo ook niet vertellen precies waar heb een gepensioneerde monteur f laten doen maar zit onder de vloerplaat bij het ventielblok ergens misschien dat @nhmonteur dat weet
nhmonteur
@Ford-6710 Ik dacht dat het zeefje in de aansluitnippel van de ''pilot line'' zit. Deze is te zien op onderstaande afbeelding bij nummer 4 fig.23

(klik om te vergroten)

+1
Ford-6710
Bedankt alvast voor jullie reacties
+2
contitour
Op de pomp aan de rechterkant van de tractor zit een nylon schroef plug. Daarachter zit een filtertje wat je schoon zou kunnen maken. (zat bij mij vol rotzooi). Bovenop/voor op het achterbrug gedeelte zit de prioriteitsklep. Ik weet niet zeker of die ook wat van doen heeft met de aftakas, maar ook hierin zit een mini zeefje. Daar kan ook rotzooi in komen. (heb ik ook gehad). Andere mogelijkheden zijn interne lekkage lage druk systeem of versleten koppelingsplaten vd aftakas.
Prioriteitsventiel is relatief makkelijk te demonteren en open te maken. Wel even opletten dat er geen veertjes/kogeltjes uitvallen en even fotograveren hoe alles in elkaar zit.
Ik heb hem nu toevallig ook open omdat er wegens vervuiling geen druk meer op de ventielen stond. Hef werkte wel.
+1
Ford-6710
Beste Tractorfans,
Het probleem is ondertussen opgelost. De koppeling was versleten… . Het is natuurlijk steeds wat je hoopt dat het niet is…

Bedankt voor de tips!!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 6710 en hebben de trefwoorden ford en aftakas geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN