Illustratie van:

Fendt Onbekend - Vastgelaste verstelbare / boven trekhaak

Hallo allemaal
Ik heb bij mij fendt een vastgelaste boventrekhaak, wat ik hier allemaal inhang=meststrooier(kleintje), balenwagen en giertank, wat adviseren jullie? Een andere, of dezelfde houden
Hoor het graag

Deel dit topic

Reacties

yoohan
Maar wat is nu precies het probleem?
Fendtjehobby
@yoohan is het gewaagd om met een vastgelaste boventrekhaak te rijden? Gebeuren daar veel ongelukken mee?
Fendtjehobby
@Fendtjehobby met kantelen
yoohan
@Fendtjehobby
Ik heb geen idee, hoe gelast? Waaraan gelast?
Fendtjehobby
@yoohan het draaibare gedeelte, stel je balenwagen zal omkantelen, dan draait je trekhaak niet mee zodat de trekker blijft staan.
schluterman
@Fendtjehobby tenzij het trekoog van de wagen draait. Ik heb er ook een die vast gelast is die gebruik ik voor zwaar trekwerk en een automatische draaibare trekhaak voor het gewone werk
Fendtjehobby
@schluterman nee die draait niet
Fendtjehobby
@schluterman de ondertrekhaak heb ik gewoon goed voor elkaar dus een kipper, of een wat grotere giertank die allemaal op de ondertrekhaak moetrn hebben gewoon zelf een draaibaar trekoog, maar een balenwagen (althans die van ons,) die op de boventrekhaak moet heeft dat niet
schluterman
@Fendtjehobby ik rij er ook al jaren mee rond eigenlijk. Sinds een jaar nou een automatische trekhaak gewoon opletten zou ik zeggen. Ik heb in mijn boven trekhaak mijn carrier inhangen de ondertrekhaak gebruik ik nooit.
Fendtjehobby
@schluterman oke, natuurlijk ga je met een kippende kipper sneller op zn kant dan met een balenwagen, met balen erop, maar ik ben wel benieuwd of er dan ook uberhoud wel eens iemand met een balen wagen op zn kant is gekomen
schluterman
@Fendtjehobby dat zal ongetwijfeld wel eens een keer gebeurd zijn. Als je er vaak mee rijdt en niet vertrouwd gewoon een trekhaak die wel kan draaien erbij kopen. Dat zijn de kosten ook weer niet.
+1
roscho
Quote Reactie van @Fendtjehobby:
ik ben wel benieuwd of er dan ook uberhoud wel eens iemand met een balen wagen op zn kant is gekomen

Ik denk dat, als de wagen zo scheef gaat, dat dan gewoon de balen eraf vallen en de wagen met een klap weer op zijn pootjes terecht komt. Met een kipper is het een andere zaak, als die gaat, dan gaat-ie.
Ik denk dat de meeste kippers geen draaibare trekhaak hebben, dus: voorzichtig zijn en rechtop staan bij kippen.
Fendtjehobby
@schluterman maar als je doe vastgelaste gebruik, heeft die kipper dan wel een draaibaar trekoog?
+1
Pauls
@Fendtjehobby woon je in heuvelachtig gebied ? Als je percelen op moet rijden omhoog (of omlaag) en scherpdraaiend, zou je kunnen overwegen dit te veranderen, anders zo laten en toch beetje uitkijken. Mijn draaibare trekbek gebruik ik eigenlijk nooit meer, hij hangt aardig door omdat daar vroeger de mestton aanhing, en er aardig wat speling is opgekomen, Ik had toen de keuze vastlassen of een vaste bek (zelf) maken, zelf eentje gemaakt en nooit meer problemen gehad.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Fendt en hebben de trefwoorden boventrekhaak en trekhaak geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!