Illustratie van:

New Holland T 5040 - Keering achter as lekt

Onze new holland lekt heel erg bij de achteras tegen de velg aan. Waarschijnlijk is de keering lek. Heel de trompet moet er dan af. Is dit makelijk zelf te vervangen als boer/monteur

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+2
Fast Eddy
Controleer ook meteen het lager. Misschien is dat wel de reden dat hij lek is geraakt.
+1
Fast Eddy
En met beetje technisch inzicht en een motortakel of grote garagekrik is de klus wel te klaren.
+1
roscho
Zet je trekker rechts op bokken, maak op een garagekrik een koker met een plaat. In de plaat boor je gaten die precies onder de bevestiging van de hefstabilisatie passen en draai je kokerplaat daaronder vast. Nu kun je op je gemak de trompet losdraaien, met de krik kun je iets omhoog/omlaag. Waar ruimte komt, druk je er iets tussen en zo ga je een paar keer iets op en neer. Zo komt de trompet los en zo staat hij meteen op een standaard, zodat je er op je gemak aan kunt sleutelen.
+1
Is de ontluchting van de achterbrug open?
Als deze gedeeltelijk of geheel dicht zit, kan het dat er olie door de keerring(en) naar buiten komt.
Vervangen oliekeerring is een kippetje.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 5040 en hebben de trefwoorden new holland , vervangen en achter as geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0