Spanningsregelaar McCormick B-275 werkt niet bij koppeling aan massa

Hallo,
Misschien kan iemand mij helpen met dit probleem. Omdat de oude accu van de Mc Cormick telkens leegliep, heb ik de dynamo getest. Deze werkt goed, evenals de bekabeling naar de spanningsregelaar. Vervolgens de spanningsregelaar vervangen. Deze heeft vier aansluitpunten: F (field), 1 (moet dynamo zijn, stator), 2 (moet accu zijn), 3 (indicatorlampje).
Dit zo aangesloten, alles werkte bij een loshangende regelaar, bij meer gas geven richting 2000 toeren loopt de spanning tussen de polen van de accu van 12,48 naar ruim 13 volt op.
Na inbouw gebeurt er niets meer, er wordt geen stroom geleverd naar de accu. Mijn conclusie is dat het contact met de massa ervoor zorgt dat de spanningsregelaar geen stroom meer geeft aan de accu. Kan dat kloppen? En hoe los ik dat op? Ik kan de regelaar inpakken, zodat hij gene contatc meer maakt, maar dat lijkt mij gene beste oplossing.

Deel dit topic

Peter, Gelderland

Reacties

Peter, Gelderland
O ja, er is geen indicatorlampje, geen idee waar dat draadje nu voor is.
Klein Rot
@Peter, Gelderland
Een goede dynamo moet tot 14 volt leveren.
Welk merk zit erop
Peter, Gelderland
@Klein Rot Lucas dynamo, gelijkstroom. Mat als uitgang 16 volt.
donkey63
@Peter, Gelderland Als jouw dynamo geen 14-14,5 Volt geeft, klopt er al iets niet.
Voor een vijf jaar terug dynamo laten repareren en nieuwe regelaar gemonteerd. Ik weet nog dat we de regelaar open gemaakt hebben om de spanning af te regelen op een testbank. Bij mijn B 275 is de spanning zeker 14,5 V. Heb nadien een Volt meter gemonteerd, ter kontrole.
Zit jouw plus kabel ook aan de massa?
Kan morgen eens kijken hoe mijn regelaar aangesloten zit. Je kunt bij de bevestiging van jouw regelaar kunststof schijfjes monteren, maar dit is eigenlijk niet de oplossing van jouw probleem.
Peter, Gelderland
@donkey63 Je bedoelt de pluskabel van de accu? Weet je ook bij hoeveel toeren de dynamo 14 volt moet geven? Het is een gelijkstroomdynamo. De output op de dynamo was circa 16 volt bij ruim 1000 toeren.
donkey63
@Peter, Gelderland Inderdaad plus van de accu. Vind persoonlijk 16 V al aan de hoge kant. Spanningsregelaar moet dit afregelen naar 14-14,5 Volt maximaal.
donkey63
@Peter, Gelderland Je hebt nog de gelijkstroomdynamo er op zitten of zit er een wisselstroomdynamo op?
Ik heb nog de oude gelijkstroom variant.
basia
Er zijn 2 typen regelaars t.w. typen die de veldstroom regelen naar de massa en die de veldstroom regelen via de D+
(Zie voor verschillende merken regelaars en schemas : Oltimer Restauratie.com Stroom en Spanningsregelaars )
Misschien zit daar je probleem ?
Peter, Gelderland
@basia Volgens Histopart-site zou deze vervangend zijn voor het oudere type spanningsregelaar wat er op zat. Ik zal eens kijken, bedankt.
donkey63
@Peter, Gelderland Regelaar is een RB 108. Merk weet ik even niet.
Peter, Gelderland
Bedankt tot zover, volgens mij heb ik de verkeerde spanningsregelaar erop gezet. Diegene die ik hebben moest, heeft inderdaad rubber ringen tussen de bevestigingen en maakt dan dus geen contact. Ik zal nog even laten weten of het dan werkt, wist niet dat er zoveel verschillende spanningsregelaars zijn:)
Peter, Gelderland
Hallo, de nieuwe spanningsregelaar zit erop en alles werkt nu uitstekend. De accuspanning tussen de polen meet nu 12,48 bij stilstaande motor, 13,85 volt bij 1000 toeren en 14,25 volt bij 2000 toeren.
Klein Rot
@Peter, Gelderland
Dat zijn de goede waardes. Bedankt voor de terugkoppeling.
donkey63
@Peter, Gelderland Mooi, weer een tevreden klant.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!