International 533 - 1 tikje bijgeven brandstofpomp

Hallow,

Ik zou graag de brandstofpomp van mijn 533 1 tikje willen bijgeven ivm zware karren trekken in heuvelachtig gebied, nu weet ik dat je het moertje van de stophevel moet losdraaien en hem dan 1 tand verzetten. Maar hier zit een veer achter ik ben bang dat hij dan ineens helemaal verspringt dat ik hem nooit meer goed krijg, wie kan mij zeggen hoe dit precies moet?

Ik vraag niet om jullie mening van het bijgeven zelf, tractor is jaren geleden al bijgegeven door een ervaren monteur en ook weer terug gezet maar de beste man is overleden, dit is altijd probleemloos verlopen, en ik ben me bewust van de extra consequenties op lange termijn, ook zal hij in maart weer terug gezet worden naar de originele stand,

Bedankt alvast.

Deel dit topic

IHC5331975

Reacties

+2
Stier69
Bergop beetje propaan bij stoken.kun je alles verder laten staan.
+4
Klein Rot
@IHC5331975
Als je het schroefje waar de stophendel tegen rust iets verder uitdraait, zodat de hendel meer richting de koeler gaat, heb je al meer vermogen. De hendel 1 tandje verzetten gaat al gauw te gek.
+1
IHC5331975
@Klein Rot kijk daar heb ik wat aan Bedankt!
+1
twand2505
@Klein Rot en op deze manier hou je het stationair toerental ook nog onder controle 😂👍
cyrus-van-gelder
@twand2505 zekers!!!!! Bij mijn 644 werkt het ook zo. De motor draaid stationair iets meer dan 800 toeren per minuut, volgens de toeren teller.
+1
Klein Rot
@cyrus-van-gelder
Je kan het stationair toerental met de bovenste hendel, waar het gaspedaal aanzit, weer iets terug regelen.
cyrus-van-gelder
@Klein Rot ja inderdaad. Dat heb ik ook wel eens gedaan hoor. Op me werk had ik een nieuwe aanslag schroef gemaakt de oude was aan puin gedraaid. Wat de vorige eigenaar allemaal uitgespookt heeft is mij soms echt een raadsel.
IHC5331975
@Klein Rot ik heb hem nu 2 slagjes gedraaid hij begint wat meer zwart te roken. Hoeveel slagen moet ik doen om wat vermogen bij te krijgen?
Klein Rot
@IHC5331975
Als hij echt zwart begint te roken ben je al te ver.
IHC5331975
@Klein Rot t valt goed mee hoor. Als ik optrek komt er een walmpje uit. Maar zeker niet dat hij de straat zwart trekt
+1
Ik denk dat je dan beter een iets zwaardere trekker kan kopen die kunnen meer vermogen beter hebben maar dat kan ik ook fout hebben.
cyrus-van-gelder
@Jelle Boerkamp6110 over belasting is nooit goed. Ken genoeg lui die blijven volhouden,: als het rold, rold het wel. Dan hebben ze een kar achter de auto , die de auto helemaal niet trekken kan/ mag. Gek he dat dan de koppakking eruit ligt. Over remmen nog niet gesproken!!!! Er zijn ook zat die hun trekker overbelasten, en dan gek vinden dat de boel stuk gaat.
Er zijn idd vrachtauto,s en zwaardere trekkers uitgevonden.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 533 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!