VIDEO: Vlog van Mark: "Boeren hebben geen BELANG????"

De Provincie Overijssel heeft besloten om het handhavingsverzoek jegens de Jumbo niet in behandeling te nemen wegens het ontbreken van belang.
Hoe reageren wij hierop?!
Maandag 10 januari, 15.00 uur, Luttenbergstraat 2, Zwolle.
TOT DAN!

Lees meer »

Deel dit topic

Farmers Defence Force

Reacties

Nevergiveup
Tja , Mark / FDF foet zijn uiterste best.

Hier op PB laten ze de pootjes al hangen geloof ik.

Hopelijk komen er plaatselijk nog aardig wat boeren
+2
ted9
@Nevergiveup Wat als ze vandaag per vandaag gaan handhaven bij melkveehouders?
+1
Nevergiveup
@ted9 ken niet één agrariër die geen Pas of NBw heeft, er zal er best één te vinden zijn waar de bezetting echt niet klopt , en daar mag dan naar mijn mening ook wat over gezegd worden.

Maar een agrarisch bedrijf met geen enkel milieu recht zijn er niet , dan kom je bij industrie en nu denk jumbo terecht
+1
Koeien boertje
@Nevergiveup zijn d'r nog genoeg met een oude hinderwet.
Waar veel meer aantallen op staan dan je met pas of nb kunt krijgen.
Geen idee hoe ze er mee om gaan
oubi
@Nevergiveup ook jumbo heeft een historisch recht. Interne saldering. Voordat jumbo daar zat, zaten er boeren met landbouwgrond. Ik denk zelfs dat er een afname is. Trekken aan dood paard.
Fendt926Driver
@oubi welk historisch recht hebben wij dan op een boerderij wiens naam in 1400 al werdt beschreven in de boeken.

Maar niet aangevraagde stikstof vergunning is nu niet meer te claimen.

Ook voor jumbo niet.
Alle beschikbare stikstof is vergund.
En 99% aan boeren
oubi
@Fendt926Driver dat is niet zo; gaat er om wat er in de referentiesituatie vergund was (lees 1994); de vergunningen van de verplaatste boeren zijn destijds ingetrokken tbv van het industrieterrein voor bedrijven. Dan stop je in Aerius situatie 1 de vergunde aantallen van de boerenbedrijven en de landbouwgrond die er lag en in situatie 2 het huidige industrieterrein; de uitkomst zal u misschien niet plezieren maar we de ondernemers op het industrieterrein.
ronald-deutz-fahr
@oubi is hier wetgeving voor? Nb vergunning om verleden van de ondergrond?
oubi
ronald-deutz-fahr
@oubi link?
+2
achterhoeker2
@Nevergiveup Het gaat me om de manier, die is hetzelfde als de MOB en vollenbroek doen ,gluiperig, ondernemers dwars zitten daar hou ik niet van.
cornelissen
@achterhoeker2 Ik zou ook eerst heel goed nadenken, en nagaan wat je eventuele eigen voordeel is.
Jotke
@achterhoeker2

MOB wil handhaving bij boeren die gewoon over de juiste vergunningen beschikken die de provincie/het rijk niet had mogen verlenen omdat het overheidssysteem niet klopte( boeren kunnen er dus niks aan doen en staan in hun recht/hebben gedaan wat de overheid vroeg, boeren die 0 impact op het milieu hebben). FDF wil handhaving bij bedrijven die nooit de verplichte vergunningen hebben aangevragen/gekregen en toch doordraaien en ook nog eens wel schadelijke uitstoot hebben.

FDF staat in z'n recht, mob niet.

De overheid en mob willen vergunningen van boeren afpakken om aan de industrie te geven zoals Jumbo om zo zogenaamd het stikstofprobleem op te lossen.

Zelfs een kleuter kan nog begrijpen dat je met groen omwisselen voor grijs geen stikstofprobleem oplost. Zeker niet een zelf gecreëerd onmogelijk oplosbaar probleem zolang men die volstrekt onhaalbare depositienorm niet wil verhogen van 0.00 mol naar 7.0 mol.

Komt bij dat de provincie vindt dat FDF( dus de boeren van Nederland) geen belang heeft bij dat de vergunningen van Jumbo kloppen en ze überhaupt een geldige vergunning heeft maar MOB er wel belang bij zou hebben dat boeren dat hebben... slaat nergens op! MOB zijn een stelletje veganistische gepensioneerde stadslui met een hekel aan boeren en een geldbeluste advocaat die het een worst zal wezen dat boeren in hun recht staan en Jumbo enz niet. Kortom geen enkel belang bij dat wie dan ook een kloppende vergunning heeft.

Boeren hebben er wel belang bij dat er eerlijk naar vergunningen wordt gekeken. Als er bij boeren gedreigd wordt om te handhaven op een vergunning die gebaseerd is op een door de overheid zelf verkeerd gemaakt beleid maar bij de industrie die in tegenstelling tot boeren wel schadelijke uitstoot hebben en niks opnemen niet gehandhaafd wordt mogen boeren daar tegenin gaan en is dat hun grootste recht!😉
+1
oubi
@Jotke mob is belanghebbende (hebben in statuten staan dat ze voor natuur opkomen) en dat heeft fdf denk niet.
Jotke
@oubi

Dus... omdat je voor natuur opkomt is het je belang dat bedrijven met 0 invloed op natuur kapot gemaakt worden en bedrijven als Jumbo met veel schadelijke invloed op die natuur niet...🤔
Erco
@Nevergiveup ken er wel een ☝🏻
+1
MaFlodder
@ted9 Wat als fdf in dit geval, of welke andere belangenbehartiger dan ook maar gewoon op de handen ging zitten? Zou dat de MOB er van weerhouden om door te blijven procederen? Dream on...
+1
Eddie1
Ja, de neef van @Bennie Stevelink zorgt weer voor een hoop onrust...
+4
JohnDeere7serie
Goede actie van FDF! De MOBers die een beetje mooi zijn op kantoor schieten alle vergunningen af via bezwaar beroep procedures en wij boeren uit het veld zouden geen procesbelang hebben. Iedereen een beetje uit de buurt moet erheen maandag!
Farma_boerke
Niet alleen is er belang, maar ook algemeen belang.
Jumbo zit vlakbij 2 delen van, volgens Aerius, KDW overschreden natura2000 te weten de uiterwaarden van zwarte water en de vecht.
oubi
@Farma_boerke reken maar eens door in aerius. En wat er voorheen zat. Dat zal voor jumbo meevallen.
+1
Jan-T
Quote Reactie van @oubi:
reken maar eens door in aerius. En wat er voorheen zat.

Houd je er dan ook rekening mee dat de nu grijze stikstof niet meer opgenomen word door het zelfde gras perceel.
Waarbij de Stikstof van de jumbo zich nu opstapelt ergens anders in de wereld?
oubi
@Jan-T heeft er niks mee te maken; waar het distributiecentrum zit daar zaten eerst boeren en was er landbouwgrond; de stikstof uit de landbouw is weggegaan en daar is ander stikstof voor in de plaats gekomen. Dat kan met interne saldering; kans is groot dat er meer is weggegaan dan dat er terug is gekomen.
+1
Jotke
@oubi

Meer stikstof weggegaan dan teruggekomen? Serieus?

Jij hebt er overduidelijk geen verstand van!

Als landbouwgrond wordt ingerolen voor een distributiecentrum kan zelfs een kleuter nog bedenken dat er dan veel meer( en schadelijke) stikstof voor terug komt.

Een boer stoot onder aan de streep 0 uit, minder dan 0 zelfs want de landbouwgrond neemt meer op dan de agrarische bedrijven uitstoten. Komt nog bij dat het gros van de uitstoot van boeren groene onschadelijke stikstof is tegenover grijze schadelijke van o.a. Jumbo.

Jumbo heeft geen NB vergunning, alle boeren wel. Of die grond nu vroeger van een boer was of niet, zolang Jumbo die vergunning niet aanvraagt en krijgt hebben ze die niet. Zou wel makkelijk zijn...

"Ik heb een vergunning nodig dus koop de grond die voor de gemeente deze kocht en bouwrijp maakte van een boer was die een NB vergunning had dus heb ik ook meteen een NB vergunning voor mijn vele malen schadelijker uitstoot..."

Sorry! Sprookjes bestaan niet!😉

Als jij iets koopt moet jij voor de vergunning zorgen. Of je koopt grond met bijv. een bouwvergunning voor een gebouw en je bouwt precies dat gebouw maar verder is het je eigen pakkie aan.
+1
robbies
@Jotke en toch heeft @oubi gelijk. De stikstofgebruiksnormen van landbouwgrond worden gebruikt voor saldering met industriële activiteiten.
Jotke
@robbies

Wordt inderdaad gesalseerd met stikstof van de landbouw( zou verboden moeten worden) maar tis niet zo gemak dat je een stuk bouwgrond koopt en daar meteen een NB vergunning/rechten bij hebt omdat een vorige eigenaar die had.

Daar moet je echt zelf voor zorgen.
robbies
@Jotke je begrijpt me niet. Wanneer een stuk landbouwgrond omgezet wordt in een andere bestemming met emissies, worden de stikstofGEBRUIKSnormen ingezet voor saldering. De 350 kg N die je dus mag aanwenden via drijfmest of kunstmest worden omgezet naar te emitteren N.
Weidezicht
@robbies ja? Werkt het zo?
Willem123
@Weidezicht ook bij 2500 vierkante meter / een kwart ha industrie terrein ?
oubi
@Jotke lees overijssels beleidskader eerst maar eens na voor je wat roept..
+1
Willem123
@Jotke helemaal met u eens , er is heel veel onrecht !!!
marcsterreborn
@Farma_boerke Ben je niet in de war met het provinciehuis?
marcsterreborn
@Farma_boerke dichtstbijzijnde n2000 gebied voor Jumbo is het Boetelerveld
Farma_boerke
@marcsterreborn Jumbo zit op meerdere plekken en ook in Zwolle zelf (net als provinciehuis). Beiden gelijk 😄
Farma_boerke
Let op:
De hoorzitting van vanmiddag om 15.30 uur is verplaatst naar de IJsselhallen, Rieteweg 4 in Zwolle. Reden van de verplaatsing is de betoging door Farmers Defence Force. Het gaat om de hoorzitting bezwaarschrift op het besluit van GS weigering handhavingsverzoek.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden overijssel , zwolle , jumbo , farmers defence force en fdf geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!