Iseki TX 1410 - Verlichting en claxon werken niet, tractor functioneert verder wel

De verlichting, richtingaanwijzers en de claxon van mijn Iseki doen het niet. De tractor start en werkt verder wel goed.

Ik heb onder het dashboard gekeken maar ik kan niets geks vinden. Waar de zekeringen zitten weet ik niet.

Wat zou hier aan de hand kunnen zijn?

Deel dit topic

testuser0001

Reacties

testuser0001
Ik zie niets geks onder het dashbord. Zo te zien zitten hier ook geen zekeringen?

(klik om te vergroten)

nhfendt fan
Doet de rest het wel van het dashboard daarom bedoel ik toerenteller/ uren teller gloeilampje olie druklampje enz . Aangezien je zegt dat de tractor het verder wel doet lijkt het alsof er ergens een kabel los is getrild ofzo . De accu bij deze tractors zit toch voor in de neus ? Zitten daar niet ook zekeringen en anders even de motorkap open maken en dan aan de kant van het dashboard kijken daar zitten bij sommige mini tractors ook zekeringen .
testuser0001
Bedankt voor je reactie.

De toerenteller, urenteller, het meest linker rode lampje werken inderdaad. De claxon heeft het ook gedaan. De accu zit inderdaad linksvoor in de neus.

Ik zal de motorkap openen en kijken of er bij de accu was los is getrilt en op de andere plek die je noemde. Onder de stoel zit in ieder geval niets en ook niet bij de startmotor.

Ik denk ook dat er een stekker of zo is losgetrilt omdat het best veel is wat het ineens niet doet.
nhfendt fan
@testuser0001 ja kan goed dat er wat los zit .
testuser0001
Vanmiddag heb ik de motorkap open gehad. Ik zie enkel zekeringen naar de koplampen. Ik heb de bedrading vanaf de koplampen en de claxon gevolgd naar onder het dashbord. Ik zie geen opvollande zaken en zeker geen losse kabels.

Positief (+) gaat via draden en negatief (-) gaat via het chassis. Kan het zijn dat er een slechte verbinding is met het chassis? Of kan ik de boel doormeten met een multimeter?
roscho
Kun je niet meten of er bij de schakelaars wel stroom aankomt? Zo niet, dan moet je de draad volgen richting accu en dan vind je vast ergens een losse draad of verborgen zekering.
Staat er wel stroomaanvoer op de schakelaar, dan zou de schakelaar stuk kunnen zijn. Dat kun je weer meten door de schakelaar "aan" te zetten en te kijken of er stroom uit komt.
Is de schakelaar niet defect, dan moet je de draad de andere kant op volgen, richting de lamp.
Het is trouwens niet onmogelijk dat de lampen gewoon stuk zijn, bijvoorbeeld doordat er teveel spanning op heeft gestaan. De spanningsregelaar moet dat afregelen. Is die stuk, dan wordt het voltage te hoog. Maar dan zou je ook een te hoge laadspanning moeten meten, die hoort op de ladende pool van de dynamo tussen 13,5 en 14,5 volt te zijn. Is de spanning hoger, ga er dan vanuit dat de regelaar stuk is.
testuser0001
@roscho Ga ik het weekend eens voor zitten (staan). Bedankt voor de aanwijzingen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki TX 1410 en hebben de trefwoorden verlichting , claxon en elektrisch systeem geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!