Welk grassoort voor hooi en schapen weide

Hallo,
Ik wil mijn stuk land opnieuw laten inzaaien maar welk grassoort is het beste voor hooi en ook moeten er schapen op dat grasland kunnen lopen .
Nu nog iets ander dat zelfde stuk grond wil ik laten kilverren maar sommige mensen zeggen dat ik dat na het ploegen en cultiveren dat moet laten doen en andere mensen zeggen ervoor wat is het nu ?
Bedankt alvast voor de reacties.

Deel dit topic

dylan-vd644

Reacties

+1
Normaal gras zou kunnen, welk hooi je krijgt ligt aan de bemesting als je er alleen stalmest op brengt krijg je veel structuur met ook kunstmest en drijfmest heb je er ook wat meer eiwit in. Misschien ligt het soort gras ook aan de grond dat je hebt. Wij ploegen hier het land en gaan er dan met een trekker van ong 5,5 ton op dubbellucht het aanrijden daarna kilveren, hier op de zandgrond gaat er voor de zaaimachine nog een cultivator of rotorkopeg overheen om de sporen er iets uit te halen.
+3
Fast Eddy
BG 11 is een mooi mengsel voor een schapenweide. Voor het kilveren is ploegen wel aan te raden.
dylan-vd644
@Fast Eddy welke bg 11 moet ik dan nemen want er zijn verschillende soorten in de bg 11 weidemengsel of de bg11 van fieldstar
+1
Fast Eddy
@dylan-vd644

Als het goed is is bg11 bij elke leverancier hetzelfde van samenstelling.
+1
Alex Schanssema
Tuurlijk moet je ploegen, en ik denk tussendoor ook nog wel even lostrekken met de woelpoot.
Maar degene die jij inschakelt zou dat ook wel weten. En wat Fast Eddy zegt gewoon bg 11 erin.
Dat is voor jou gebruik een goed soort gras. Een sterke soort die het goed doet.
blauwe tractor
Eerst spitten en dan Schapengras.
jehan
@blauwe tractor schapengras huh waar koop je dat bij de gamma?
blauwe tractor
@jehan Nee gewoon bij de grasmanne van Janne.

Ik heb hetgevonden voor je:::
groeneparadijs.nl/tuinplanten/siergrassen/…
jehan
@blauwe tractor grapjas
fiatjuh
Ik adviseer je Horse Star Paarden Extra 10% Kropaar,10% Engelsraaigras, 15 % Veldbeemdgras 30 % Timothee ,15 % Beemdlangbloem, 10 % Rietzwenkgras, 10%Roodzwenkgras, heel divers mengsel geschikt om te hooien en te grazen door schapen en paarden. Zou er nooit koeiengrasmengsel voor gebruiken met veel Engelsraaigras erin als je wil hooien,dat gras droogt veel minder goed en te vet. In paardengrasmengsels worden grassoorten gebruikt met laag fructaangehalte dus zeer geschikt voor hooi voor paarden. Daarbij ruikt hooi met veel timothee erin heel lekker fris
dylan-vd644
@fiatjuh kan ik dat graszaad niet mengen met die bg11
+1
goeiedag eem
@dylan-vd644 gewoon bg 11 doen, krijg je een goede grasmat van,
+2
goeiedag eem
@fiatjuh dat heeft de buurman van ons jaren terug ook gehad, dat werd net stro zulke stengelige bende, het enige voordeel was, dat het snel te hooien was. We hebben zelf paarden en 3 jaar geleden een groot stuk opnieuw in gezaaid met gewoon bg11, en het hooien gaat zeer goed, mooie structuur en zeer goed hooi,
JohanvS
@fiatjuh als je de helft minder bemest is het gras vanzelf eerder droog.
+1
radium45
Voor mooi hooi zaai je Barenbrug Haymaster. Is wel een vrij prijzig mengsel. Maar zoals genoemd is een willekeurige BG11 ook prima geschikt voor jouw doel.
+1
flip1150
@radium45 Haymaster is fantastisch gras dat ook niet gaat liggen maar mag niet door paarden laat staan schapen beweid worden.
Dit van wegen zijn hoge groeipunt. maaien is ook het beste op 6+ cm
dylan-vd644
@flip1150 als wij hooien is het niet de bedoeling dat gras +- 6cm is maar wel een halve meter hoog of hoger
kerstrunner
@dylan-vd644 Als je gras van 6 cm zou maaien, welke maaihoogte zou je dan aanhouden?
flip1150
@kerstrunner Oke je hebt me. Ik kan deze humor wel waarderen. Gras op onderstaande foto's is 90 cm tot 1 meter hoog (hay master) en de stoppel lengte is 6 a' 7 cm.
kerstrunner
@flip1150 Ik had het niet op jou hoor, ik had het wel begrepen dat je het uiteraard over de maaihoogte had, daarom dat ik de vraag aan dylan-vd644 stelde
radium45
@flip1150 bedankt voor de tip.
+1
dylan-vd644
Oke bedankt iedereen ik weet genoeg dus ik ploeg en cultiveer mijn land om in maart ofz en dan aanrijden dan kilveren en dan laten inzaaien
+2
flip1150

Links BG11 rechts Haymaster. Schijnbaar had de loonwerker te weinig zaad besteld. Dus vanaf opkomt voelde ik me al genaait.

(klik om te vergroten)

dylan-vd644
@flip1150 oke bedankt ik denk dat ik zelf graszaad ga bestellen en deze 2 soorten ga mengen en dat de loonwerker het hier gewoon erin doet
+1
jehan
@dylan-vd644 ik zou het graszaad bestellen via degene die het zaait ..dan kon weleens goedkoper zijn..en net wat flip zegt deze 2 niet mengen ..
radium45
@dylan-vd644 over hoeveel hectare heb je het hier?
flip1150
Deze soorten zijn niet te mengen omdat bg 11 sneller groeit en de haymaster zal overwoekeren.
+1
dylan-vd644
@flip1150 ja ik ga me gwn bij bg11 houden
+1
Henk Heida
Hallo, BG 11 is prima maar overweeg ook om er kruiden bij te doen. Klavers maar ook bijv. iets chichorei geven meer smaak en er zijn kruiden die en worm onderdrukkende werking hebben. Scheelt gauw in de ontwormkosten. Smalle weegbree idem. Ik zou de hele klus uitbesteden aan een loonwerker. Evt. doodspuiten van schadelijke planten, frezen, ploegen, kilveren, zaaien incl rotereggen. OP zand bij droogte aanrollen. Maar een goede loonwerker geeft daarover graag advies.
+2
JohanvS
Eerst een grondmonster nemen. Bij tekorten kan je dit voor het zaaien nog mooi corrigeren.
En drijfmest niet vergeten, kunstmest is duur.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden schapen , grasland en cultiveren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!