John Deere 6630 Premium - 7 polige stekker aansluiten op tractor

Hallo,

Ik heb een frontwerktuig gekocht met verlichting en nu wil ik een 7polige stekker op mijn fronthef monteren maar waar kan ik deze dan het best op aansluiten? Is er misschien ergens een fiche waar dit mogelijk op is? Zo ja, waar kan ik deze vinden?

Met vriendelijke groeten
Axel

Deel dit topic

axel3130

Reacties

+1
valmet
Wij hebben de kabelboom doorgeknipt en een wisselrelais gemonteerd, richting aanwijzer van achteren gehaald
+2
Onder je dashbord vind je je ergens de stekker waar de kabel tussen je hendel voor pinkers en lichten vertrekt naar de lichten. Makkelijkste is daar vertrekken lijkt me. Zo hebben we dat hier toch gedaan. Met een 7-polige kabel naar je stekker dan. Maak wel degelijke verbindingen en tape het goed af en maak de kabel goed vast.
+2
JohanvS
Bij John Deere parts catalog kan je het opzoeken.
Vaak zit bij de nieuwere trekkers het aansluitpunt al ergens aan de kabelboom. De originele kan je daar ook bestellen, prijs staat er vaak bij.
JD 6110
@JohanvS ... ja als er een stekker bij bungeld waar de 7 polige zo in geklikt kan worden en dan ga je naar je fronthef dan is het mooier ja... maar bii een 6630 is dat niet het geval denk ik.. ik zou ook de kabel onder het frame door trekken en achter uit de stekker aftappen... al weet ik niet Hoe dat zit met de ruimte
casejxu
@JD 6110 naar voor gaan geen 7 draden.... meestal heb je voor geen remlichten 😉
+1
Fendt926Driver
@casejxu wij zijn heel blij dat we voorop de trekkers ook remlichten aansturing hebben in de 7 polige stekker.
Als er storing is op de aanhanger lampen maar die stekker zit er wel in.
Kan de draadloze stekkerset de stekker voorin.
En de magneetlampen achter op de machine geplakt worden
+1
stannetje96
@casejxu staat op nummer 2 dan wel stroom bij de achter stekker? Dat is constante stroom of mist licht, vraag me eigenlijk af of dat er wel op zit. Dan heb je ook maar 6 draden achter. Heb bij onze 3 trekker wel gewoon 7 aders naar voren getrokken, je bent toch bezig dus dan allemaal maar. Je weet nooit waar het goed voor is
Fendttrisixfan
@stannetje96 mistlicht of constante stroom heb ik origineel nog nooit aangesloten gezien, hier word die vaak gebruikt voor de zwaailamp te schakelen
JD 6110
@casejxu ja oké.. ja nou 1 draad minder dan.. Met alleen een draad voor de breedte lichten zou ik al wel tevreden zijn
+1
JohanvS
@JD 6110 klopt. Ik heb het even opgezocht en er bestaat geen standaard kabelboom voor verlichting bij fronthef. Beste oplossing gewoon een kabel naar het aanhanger stopcontact trekken en daar op aansluiten.
+3
stannetje96
Heb zelf gewoon een kabel vanaf de 7 polige stekker achterop getrokken. Is even friemelen maar dan krijg je wel 2 kabels die stekker in
+1
joozt
@stannetje96 Dat zou mijn voorkeur ook hebben! Kabelbomen doorknippen lijkt me vragen om problemen in de toekomst... Ik denk eigenlijk dat een 30 serie al wel ergens een voorbereiding heeft voor 7-polig voorop. Die trekkers worden vaak achteraf ook nog uitgerust met fronthef en dan heb je ook een 7 polige stekker voorop.
+1
JD 6110
@joozt ben ik ook benieuwd naar. Heb ik ook nog niet namelijk. Vraag mij af of mijn 6230 dat heeft.
Fendttrisixfan
@joozt denk niet dat het origineel voorzien is
+1
joozt
@Fendttrisixfan oké ik weet het ook niet hoor! Maar als ik zelf iets moest maken haalde ik het bij de achterkant weg. Die paar meter trailerkabel extra doet ‘t ‘m ook niet en in mijn ogen dan de minste kans op storing.
+1
Fendttrisixfan
@joozt ik heb het ook al altijd zo gedaan, vind het ook simpelst
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6630 Premium en hebben de trefwoorden john deere , verlichting en aansluiten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!