Ferguson TEF - Treeplanken monteren op m'n Ferguson TEF diesel

Op diverse tractor onderdelen sites worden treeplanken aangeboden voor m'n TEF diesel. (zie foto 2)
Best handig want de steunen die er nu op zitten zijn klein en je glijd er zo vanaf. (zie foto 1)
Wie heeft ervaring met het monteren van deze treeplanken?
Is het monteren eenvoudig en past het goed?
Werkt het?
Ik hoor graag.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Albert Peters
Of het past weet ik niet maar het is juist de charme van die voet steuntjes
Maar het is jouw keus
Hannesman
Je haalt de voorkant van de treeplank over de huidige voetsteun, en zet de achterste steunen vast met 2 bouten An het linker en rechter zijdeksel. Wordt het wel een stuk veiliger van
@Hannesman Thx. Zijn die bout gaten voor de achterkant al aanwezig dus? Ter vervanging van een bout van het zijdeksel?
Pauls
Quote Reactie van @Jos Ferguson TEF Diesel:
Zijn die bout gaten voor de achterkant al aanwezig dus? Ter vervanging van een bout van het zijdeksel?

Normaal zijn deze bouten wat te kort om deze steunen te monteren, dus 2 langere boutjes zou niet slecht zijn, wss is het 5/8" (sleutel 16 past ook). De draad is niet dezelfde, maar lijkt wel wat op de metrische, dus kan soms 1 toertje lijken dat de draad overeenkomt, maar dat doet het niet. DE juiste bouten met de juiste draad nemen, maar dat spreekt voor zich. Aan deze trekker zijn de meesten bouten engelse maten. Sommige boutkoppen komen aardig overeen met ongeveer de mm maten 3/8 = 11 mm, 1/2 = 13, 9/16 = iets tss 14&15, 5/8 = 16, 3/4=19. Een set echte engelse maten is wel beter natuurlijk, als de bouten vrij stroef vast zitten, lukt het soms niet met de metrische maten om het los te zetten. Voordat je de boutjes losmaakt in de zijdekseltjes zorgt dat de olie stand niet te hoog is, want anders loopt de olie er langs deze boutgaten eruit. veel succes
BTW, ik vind het ook veiliger met de trede plankjes ipv de stokjes.
Hannesman
@Pauls idd, niks meer aan toe te voegen 👌👌👌
Thx. Met die olie zit me nog niet helemaal lekker. Is normaal niveau "te hoog" bij het losdraaien van n bout zodat de olie er uit loopt?
Pauls
Quote Reactie van @Jos Ferguson TEF Diesel:
Thx. Met die olie zit me nog niet helemaal lekker. Is normaal niveau "te hoog" bij het losdraaien van n bout zodat de olie er uit loopt?

Bij normale stand zou het bovenste boutgat vrij van olie moeten zijn, maar ik ken niet de voor-geschiedenis van jou trekker, en mss dat je de olie stand heel hoog hebt gezet, (wat ik ook doe voor de kieper) zodat het toch kan uitlopen. Kijk bij de onderstaande reactie van KMMF wat je best ff doet. Als ie iets te hoog is, is niet echt schadelijk je hebt gewoon wat meer voorraad, maar in een motor mag je dit natuurlijk niet doen.
KMMF
Dat is eenvoudig te kontroleren door de peilstok er uit te trekken en dan op dezelfde hoogte naast de bak te houden. Dan kun je zien hoe hoog het niveau in de bak is bij de boutgaten.
Thx. Handige info en tips.
Ik ga er binnenkort mee aan des lag en meld het resultaat ff.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ferguson TEF en hebben de trefwoorden ferguson , onderdelen en ervaring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!