Ford 7840 - Foutcode E22 blijft komen

Hallo tfers

ik heb een probleem met een ford 7840
hij geeft continu als je aan wilt rijden foutocode e22. deze code leid naar kortsluiting of onderbreking naar de pwm solenoid. nu heb ik de solenoid gecontroleerd en deze is mooi 2.4 ohm zoals in het boek staat en hij maakt ook geen sluiting naar massa. en als je er kleine 12v pulsjes op geeft zie je de schuif ook op en neer gaan. ook heb ik de bekabeling gecontroleerd van de ecu naar de solenoid en daar zit nergens sluiting of onderbreking in. als ik spanning meet aan de solenoid met de stekkers er op. dan meet ik met het laten opkomen van de koppeling ongeveer 2volt dit meet ik ook bij de ecu dus ik zou zeggen geen spanningsval.
wie o wie kan mij helpen met dit grote raadsel?

Deel dit topic

blue-ford4600

Reacties

nhmonteur
Heb de foutcode net eens even doorgelezen. Daar staat ook dat de je de solenoid moet meten als hij gemonteerd is. Of er dan een verbinding is met het chassis.
Als dit goed is en je weet zeker dat de bedrading naar de solenoid helemaal goed is, dan is er nog maar 1 mogelijkheid. En dat is de computer.

Maar meet dus even goed na of er geen verbinding is als de solenoid gemonteerd is.
blue-ford4600
@nhmonteur heb hem inderdaad gemonteerd ook naar massa gemeten. en dat zou goed moeten zijn. ecu heb ik ook al een andere. want die oude gaf soms niks op de displays aan en reed hij ook niet. en met de ecu die ik nu heb komt er wel weer info op de displays en de foutcode e22
nhmonteur
@blue-ford4600 misschien dan toch ook die ECU defect?
blue-ford4600
@nhmonteur dat zou wel heel toevallig zijn ma zeker niet ondenkbaar.
maar toch twijfel ik ook n beetje aan die solenoid
nhmonteur
@blue-ford4600 dan proberen om die eens te vervangen. Hopelijk kan je er ergens een lenen om te proberen, want ze zijn aardig aan de prijs.
Ik dacht dat ze rond de €700 zitten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7840 en hebben de trefwoorden kortsluiting , koppeling en foutcode geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!