Joskin mesttank 6/2 ventiel aansluiten

Wij hebben afgelopen jaar een tank gekocht, die 4x dubbelwerkend nodig heeft en en lek. Namelijk in /uitklappen,volgorde ventiel hef/bemester, omzetten vacuumpomp en slangaankoppelsysteem. Nu hebben we op de trekker maar 3x dubbelwerkend en lek. Nu zitten we er aan te denken om het volgende 6/2 ventiel te monteren.(hydrauliek24.nl/koppelbaar-6-2-keuzeventiel-50-l-m…).
Zo willen we het in en uitklappen en het aankoppelsysteem via dit laten lopen, met een klein bedieningskastje met een schakelaar in de cabine. Is dit goed te realiseren met dit 6/2 ventiel of adviseren jullie wat anders? En hebben jullie ervaring met zo'n 6/2 ventiel op de mesttank?

Deel dit topic

Reacties

+1
casejxu
Ik heb de slangen van in uit klappen T-stukken tussen. Als ik bemester in klap gaat tank op zuiden en bij uitklappen op blazen. Omdat er tussen bemester vaak gestuurde terugslagkleppen zitten kan je vaak je vacuumpomp gewoon omzetten zonder de bemester uit te hoeven klappen
+1
dx11
@casejxu dat lijkt mij ook het makkelijkste idd.

Dit 6/2 ventiel wat je stuurt zou ook wel functioneren zoals jij het in gedachten hebt, het heeft alleen geen meerwaarde tov het systeem zoals casejxu hem omschrijft
ford8630power
Op zo'n manier heb ik de slang aansluiter ook aangesloten, zo'n 6/2 ventiel werkt prima
CaseCS130
Kan prima met een 6/2 ventiel idd. Wij hebben pompverstelling en in en uitklappen zo gesplitst.
dx11
@CaseCS130 mag ik vragen waarom? Wat zijn de nadelen om hem te koppelen?
CaseCS130
@dx11 We pompen er ook wel eens wat mee over en dan is het lastig dat je bemester uit wil klappen.
Renault95
@CaseCS130 , heb je in de cabine een wipschakelaar gebruikt of hoe heb je dat gedaan. Als er geen spanning opstaat staat het 6/2 ventiel in de eerste mogelijkheid en als je de spanning op het spoeltje zet op de 2de mogelijkheid toch?
CaseCS130
@Renault95 Klopt, zo werkt dat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden mesttank , ervaring en aansluiten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
392