Iseki TX 1510 - Ratelend,klappend geluid in versnellingsbak

Als je de tractor start met de versnellingsbak in neutraal en koppeling ingedrukt lijkt alles normaal,laat je de koppeling opkomen komt uit de versnellingsbak een ratelend-klappend geluid.Zet je in versnelling en laat dan de koppeling opkomen rijd hij en is het lawaai veel minder.
De verbindingsas die uit de koppeling en naar de versnellingsbak gaat alsook de 'verbindsdingmof ' hebben geen speling.
Graag hulp..
Gr. Kris.

Deel dit topic

322kris

Reacties

Ton_Deere
Ik denk dat het wijs is om toch de koppeling na te kijken zou ik aanraden. Dat is denk ik het minste werk om uit te sluiten wat precies de oorzaak is. Ik heb ook wellis verhalen gehoord dat iemand wat hoorde ratelen in de versnellingsbak van zijn zetor. En er bleek nog een steeksleutel in de bak te zitten. Ook een mogelijkheid....
Ton_Deere
Hoe is het met verschillende toerentallen met in en uitgeschakelde koppeling?
roscho
Mijn Hinomoto ratelt ook wat bij laag stationair toerental. Met koppeling ingetrapt is het weg. En met iets meer toeren ook. Hoe is dat bij jou als je het toerental verhoogt tot zo'n 1200 toeren? Als het dan weg is, zou ik me er geen zorgen om maken. Maar: garantie kan ik niet geven.
Misschien kun je een filmpje plaatsen met geluid (verschillende toerentallen), dan kunnen we eens meeluisteren.
Yanmarthomas
Ik heb wel eens een tx 1510 te leen gehad toen mijn tu 1500 stuk was voor een aantal weken maar die deed dit zeer zeker niet. Ik zou eens naar je koppeling kijken
Demper koppelingsplaat of lager van de drukgroep. Ik zou als eerste de demper verdenken, maar geen idee of deze tractor een plaat met demper of zonder heeft.

ik verdenk als eerste de demper op de koppelingsplaat, de veren die daarin zitten zouden stuk kunnen zijn, geeft ook dit soort symptomen.
Tractor doormidden is bij deze een klein werk, dan kan je alles visueel goed inspecteren.
322kris
Hallo..
Alvast bedankt voor de respons,maar het probleem zit hem wel in de versnellingsbak.Alles opengemaakt en bij nazicht in de versnellingsbak mist het onderliggend tandwiel die de PTO bediend meerdere tanden.De oorzaak..denk de hendel die de PTO bediend slecht afgeregeld zodoende dat de twee tandwielen maar half in mekaar schuiven.
Nu nog het ander probleem..wisselstukken vinden.
Weet dat er in Belg.Limburg een invoerder zit die 2 de hands minitractoren en wrakken importeerd vanuit Japan.
Kan zijn adres of gegevens niet meer vinden,iemand kan mij daarbij helpen.
Groeten, Kris.
roscho
Je zou het eens kunnen proberen bij TracPartz in Marum (tracpartz.com/)
+31 85 760 6999
Yanmarthomas
@roscho je kunt ook eens kijken bij minitractorparts.nl/ die hadden ook de ingaande as voor mijn tu 1500
roscho
@Yanmarthomas Ik denk dat je reactie bedoeld is voor @322kris .
Geeft niks, nou weet ik het ook. 😜
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki TX 1510 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!