Bergmann k60 - Kleurcode nodig voor restauratie

Ik ben van plan om een bergmann k60 aardappelrooier op te maken / restaureren . weet iemand de kleurencode van dit soort machine ?
alvast bedankt

Deel dit topic

SuperDextaCyriel

Reacties

Kosk123
@leeuwmaatje heeft twee meststrooiers opgeknapt, ik vermoed dat hij het wel weet.
JohanvS
Afgelopen voorjaar heb ik een oude Bergmann opraapwagen verbouwd tot platte wagen en daarna opnieuw geverfd. De eerste laag grondverf had ik ral 6017 gedaan, deze was te licht. De aflaklaag in ral 6010 gedaan en deze komt heel dicht bij het origineel.
SuperDextaCyriel
Quote Reactie van @JohanvS:
ral 6010

bedankt voor de groene tint weet je ook welke de rode is ?
JvH 1120
Ral 6010 is grasgroen volgens mij is dit meer de nieuwe bergmann kleur en niet de oude welk kleurnummer dat is weet ik echter ook niet .
leeuwmaatje
De bergmann kleuren zijn bij kramp te bestellen in potten van 1 liter. particulieren kunnen niet bestellen bij kramp maar dan zul je even naar een mechanisatie bedrijf in de buurt moeten. de kleuren staan gewoon onder de naam bergmann rood en bergmann groen in de kramp webwinkel er zijn volgen mij wel twee kleuren groen van voor 1995 en van na 1996. ik heb nog even gezocht bij www.techniekshop.nl is de verf wel te bestellen onder het zelfde productnummer.
hier zijn de links naar de site
kramp.com/shop-nl/nl/…
kramp.com/shop-nl/nl/…
kramp.com/shop-nl/nl/…
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Bergmann k60 en hebben de trefwoorden kleur en Restauratie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!