Iemand ervaring met een Claas disco 300?

Dag iedereen,

Ik vroeg me af of iemand op het forum al wat ervaring heeft met een Claas disco 300 schijvenmaaier? En vroeg me dan ook af waar op te letten bij de aanschaf van 1?
heb namelijk 1 op het oog.
vroeg me ook af of dit goed wil werken met een trekker van 92 pk ervoor?

alvast bedankt

Deel dit topic

Johndeereforlife

Reacties

+2
Ton_Deere
Ik heb zelf ook naar claas maaiers gekeken maar waren al ver versleten. er zaten gaten in de maaibalk en lekte daardoor olie. kijk goed naar de maaibalk bij aanschaf en voel of er speling tussen de maaischijven zit. controleer ook de eventueele kneuzer op speling. zowel roterend maar ook verticale speling.
+1
arjanvw
@Ton_Deere dan was dat ook wel een flink gebruikte oude machine.
+1
arjanvw
Die je op het oog hebt, zitten daar ook kneuzers op?
Johndeereforlife
@arjanvw ja heeft een kneuzer
+1
Ton_Deere
Die 92pk moet ook wel voldoende zijn voor die maaier. ik maai zelf wellis voor groen voeren met 2,3 meter met 65pk
Johndeereforlife
@Ton_Deere oke denk dat het vermogen dan wel goed zit
+1
Derkmax
Hier een Disco 300 van 2010. Super maaier, nog niks mee gehad. 90 pk is zat genoeg. Ik had 2 disco's 300 met 110 pk, dat ging ook prima. Zonder kneuzers dan wel. Succes met de aanschaf
Johndeereforlife
@Derkmax dankje
+2
Fendt926Driver
Hier een tripple met 3 disco 3000 schijvenmaaiers in.
De linker balk is iets in mis waardoor die ijzer vijlsel in de olie heeft.
De andere 2 draaien super.
Maar dat ijzer vreten kan gebeuren en merk je niet eerder dan dat je de olie ververst
+1
Johndeereforlife
@Fendt926Driver dat zal een hokje zijn dat ik zal moeten nemen dan. het scheelt dat hij niet super duur is, dus moest hij niet goed zijn geraak ik hem wel kwijt aan onderdelen zonder er mijn broek aan te scheuren denk ik
+1
Deutz fahr 5206
Hoeveel moet je op jaarbasis maaien ?
Johndeereforlife
@Deutz fahr 5206 zal een ha of 30 zijn schat ik
+1
mf6290
Hier een claas disco 260 met kneuzer, maait super mooi en vlot, zowel zware als lichte snede gras. heeft wel een eerder gevoelige maaibalk, ik heb er al kosten aan gehad en is heel zindelijk in monteren van nieuwe lagers en tandwielen, de tandwielkast van de maaibalk is naar mijn mening aan de krapste kant gemaakt waardoor alles perfect moet zitten anders ontstaat er wrijving wat ijzer vijlsel en hitteontwikkeling met zich meebrengt en dan heb je heel vlug terug brokken
Johndeereforlife
@mf6290 is dus makkelijk open te maken en in het vervangen van stukken? en is het makkelijk nog aan stukken te komen en nog redelijk van prijs?
+1
mf6290
@Johndeereforlife makkelijk open te maken, maar monteren moet wel vrij precies gebeuren. onderdelen zijn bijna alleen bij een dealer te verkrijgen en zijn ook niet echt goedkoop te noemen
+1
sjuu
Nieuwe lagers en tandwielen monteren? ik zou een ander merk kiezen. Heb wel een Krone maaier te koop voor je staan 283 CV.
Johndeereforlife
@sjuu vraagprijs?
+1
Derkmax
Ik zou niet een maaier kopen die meteen los moet. Kun je beter 1500 Euro meer uitgeven aan een goede. Er staan genoeg goede te koop. Vraag er gewoon 30 ha garantie bij.
+3
mf6290
@Derkmax het is een keuze die je moet maken, ik ben van het idee dat je vooraf nooit kan weten of je een goeie aan het kopen bent of niet. als je een machine koopt waarvan direct duidelijk is dat er kosten aan zijn moet de prijs er ook naar zijn, je moet dan de machine wel direct herstellen, maar dan weet je ook meteen in welke staat alle inwendige onderdelen zijn, dit weet je niet als je bv 1500euro meer uitgeeft voor een zogezegd betere machine
+1
Johndeereforlife
@mf6290 idd ik deel je mening. een maaier is altijd een gok vindt ik, probeer gewoon men gok wat in te schatten. de maaier zit rond de 1000 euro dus ik weet ook dat het geen nieuwe is en zou het ook niet erg vinden als ik hem is moet open doen maar wil gwn zeker zijn dat het geen slechte serie is die achter een goede eerste snee in gruis draait want dan is het zijn geld ook niet waart natuurlijk.
Johndeereforlife
@Derkmax moet normaal niet direct open maar ben toch liever op het slechtste voorbereid. is maar voor de hobby dus wil er ook niet al teveel aan uitgeven
contitour
Ik had sinds twee jaren een niemeyer van de buurman in gebruik. Op zich een fijne maaier, maar in het maaiseizoen de ene lager na de andere vervangen en nog niet goed. Ik ben toen ook op zoek geweest naar een gebruikte maaier van een meter of drie, maar het prijsverschil tussen gebruikte maaiers waar ik vertrouwen in had en een nieuwe met garantie vond ik te klein worden. Uiteindelijk een (nieuwe) demo active mow 360 van Krone gekocht voor onder de E 10.000,-- ex. Ik heb zowel in Duitsland als in Nederland gekeken.
3m met keuzer kan makkelijk, hier soms de trekker van 80 pk voor een jd 331 gaat prima word soms wat warm maar dat is een kleinigheidje.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden claas , maaier en disco geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!