Coldstart Claas ares 577

Hoi luitjes,

wij hebben twee 577 atz van claas. maar de ene doet sinds een paar maanden een coldstart bij elke keer als je de motor start. dit duurt een paar minuten en dan zakt het toerental van 1100 toeren omlaag naar het normale toerental. in de handleiding staat dat dit gebeurd wanneer de dieseltemperatuur lager komt als een bepaalde temperatuur tot dat die opgewarmt is. alleen als de trekker een uur gereden heeft en opnieuw opstart doet hij het nog steeds. ik heb ook de brandstoftemperatuur sensor vervangen op de pomp maar dit helpt ook niet. de andere 577 doet dit niet. weet iemand waar ik moet gaan zoeken?

mvg

Deel dit topic

Reacties

Zit in de motormodule.
Misschien even goed schoonblazen tussen de module en de motor.
Zit de module bij de een op de zelfde afstand als de andere ten opzichte van de plaat waar hij tegen aan zit geschroefd?
martinn
@Ferdinanddijkstra de motorcomputer zit bij beide trekkers onder de brandstofpomp achter een metalen plaat geschroeft identiek aan elkaar
donkey63
@martinn Ben niet ter zake kundig, maar de twee computers wisselen om te proberen of het aan de computer ligt of iets anders. Weet ook niet of je de zaak moet resetten bij wissel.
Suc6
roscho
Quote Reactie van @donkey63:
twee computers wisselen om te proberen of het aan de computer ligt of iets anders

Dat zou normaal gesproken een logische oplossing zijn, maar er bestaan merken waar alles tot op de serienummers op elkaar ingeprogrammeerd is. Zou je wisselen, loop je kans dat er niks meer werkt en dat krijg je ook niet meer aan de praat omdat de computerprogrammering dan verstoord is. Ik weet dat dit bij bepaalde Volvo auto's zo is. Wellicht ook bij trekkers. Oppassen dus.
donkey63
@roscho Lang leve de electronica!
Wat ik al schreef, dat ik van dat nieuwe spul, weinig of niks weet. Was maar een schot in de richting. Hoop voor hem dat het een goedkope oplossing wordt.
Nogmaals succes
roscho
Quote Reactie van @donkey63:
Lang leve de electronica

Die trucs worden uitgehaald om ervoor te zorgen dat je steeds met je auto of trekker naar de merkdealer gaat en ook om ervoor te zorgen dat je niet zomaar onderdelen van gestolen voertuigen kunt monteren.
@martinn zit er vuil achter de module ?
Hooi, gras , grond ?
martinn
@Ferdinanddijkstra het lijkt wel een beetje vettig daarachter. Zit er een sensor op de computer dan ? Dat je dat zo benadrukt
@martinn ja achter de module zit een soort ontluchtend gaatje
Hij meet daar een bepaalde temperatuur en als het daar vervuild is wil hij wel eens storing geven in toerentallen
Maar even de laptop er aan en je leest zo alle temperaturen uit of ze kloppen
martinn
@Ferdinanddijkstra ik heb alles los gehaald maar zie nergens een gaatje op de computer zitten?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

@martinn je hebt gelijk, raar , monteer het maar weer en lees hem even uit en kijk naar de temperatuur
+1
Ik weet niet of daar een DPS in zit, hier doet ie dat ook swinters als je hem start komt hij boven 1050 toeren. Dan zakt hij rustig terug naar 850.
martinn
@Jelle Boerkamp6110 ja klopt zo hoort het normaal te gaan! Maar deze doet het zelfs bij warme temperaturen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden temperatuur , toerental en Handleiding geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0