Massey Ferguson 5455 - Wat is de aandrijfverhouding tussen voor en achteras.

Ik overweeg andere banden op mijn trekker te leggen. Waar kan ik de aandrijfverhouding van mijn trekker terug vinden? Het lijkt er op dat er nu veel voorloop aanwezig is.

Deel dit topic

Frans...

Reacties

EA_MF
Af fabriek werden deze types standaard afgeleverd op 540-65R38 achterbanden icm 440-65R28 voorbanden. In de gebruikershandleiding staat normaal gesproken een tabel met de af fabriek leverbare bandenmaten en verhoudingen.
Frans...
@EA_MF De genoemde standaard band heb ik ook, maar ik gebruik ook 800-65R32 Goodyear achterbanden icm 600-60R28 Michelin voorbanden. De tabel met aanbevolen bandencombinaties stopt bij 650-65R38 achter icm 540-65R28 voor.
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @Frans...:
650-65R38 achter icm 540-65R28 voor.

De banden die jij nu hebt zijn allebei vergelijkbaar qua hoogte dus dat zou moeten kloppen.
Qua merk kunnen er nog wel wat verschillen zijn.
jmos
@DANOONTJE POWERR als ik het goed heb zijn de 800 banden iets kleiner als een 650/65r38 en de 600/60r28 iets groter dan een 540/65r28 dus dan zou deze combinatie iets te veel voorloop hebben.
DANOONTJE POWERR
@jmos dat kan zijn, daarom adviseer ik ook om achter ook Xeobib te nemen.
Frans...
@EA_MF De Goodyear 800-65R32 word gebruikt voor de zaaibedbereiding. Naar mijn mening is deze band stug. Ondanks een bandenspanning van 0,6 bar spoor deze band nog steeds (te) diep in naar mijn gedachten. Ik overweeg deze te vervangen.
+1
DANOONTJE POWERR
@Frans... Als je voor al Xeobib hebt zou ik dan achter 710/60R38 doen, dan klopt de verhouding zeker.
RobVolvo
Als je dan toch in de 800 maat wilt blijven, dan kun je ook een 800/70r32 band opzoeken die soepeler is. Bijvoorbeeld de Michelin Cerexbib. 😉
DANOONTJE POWERR
@RobVolvo dan gaat hij achter hoger
+1
RobVolvo
@DANOONTJE POWERR Er was ook een probleem met dat de voorloop teveel was.. Vandaar die suggestie..
Frans...
@RobVolvo Uit de reacties lijkt het alsof overbrengverhouding en voorloop er niet toe doen? De hoogte is ook een bijkomend aspect. De huidige 800-65R32 past maar net onder de spatborden. Misschien advies in winnen bij bandenspecialist?
+1
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @Frans...:
Uit de reacties lijkt het alsof overbrengverhouding en voorloop er niet toe doen?

Dan lees je mijn reactie niet goed.
RobVolvo
@Frans... Jij schrijft zelf dat de voorloop teveel is... Je hebt een set 'banden uit het boekje' dus dat lijkt me dan kloppend toch? Je geeft aan dat je ook een ander set hebt, dus ik ging er vanuit dat het bij die set mis gaat, vandaar de suggestie om dan een hogere achterband te monteren. Mijn reactie is dus puur opgemaakt uit wat hier ter beschikking stond... 😉
Frans...
@DANOONTJE POWERR Ik wil er op vertrouwen dat je een prima combinatie voorstel maakt, echter duid ik op de theoretische benadering. Kan toch niet zo moeilijk zijn om afrollengte van een band te bekomen en een aandrijfverhouding tussen voor en achteras. Instructieboek geeft geen aandrijfverhouding, maar tabel voor bandencombinaties. Echter staat er ook bij afwijkende combinatie: vraag uw dealer. Deze heeft huidige combinatie geadviseerd, maar ik heb het idee dat de voorloop te groot is en de achterband te stug! Daardoor overweeg ik de dealer te passeren en een bandenspecialist te raadplegen.
DANOONTJE POWERR
@Frans... ja, de aandrijfverhouding lijkt altijd een groot mysterie te zijn bij de meeste trekkers.
Afrolomtrek kun je op de site van Heuver vinden voor bijna alle merken en maten banden.
+1
Frans...
@DANOONTJE POWERR Ik kan dus met de geadviseerde bandencombinaties en de Heuver afrolomtrek het mysterie zelf oplossen... bij benadering. Het is blijkbaar info die enkel bij de dealer bekend is. Bij mijn MF 7716 weet ik dat de aandrijfverhouding 1,326 is. Het zal bij MF 5455 daar in de buurt liggen, maar zal wellicht niet hetzelfde zijn.
husky
@Frans... ik vraag mij ook wel eens af of het allemaal wel klopt bij onze 5455, bij de vorige set alliance bosbouwbanden begon je het verschil in voorloop pas na flinke slijtage te merken, nu nieuwe set alliance agro forestry 333 erop en ik merk met remmen de voorloop gelijk, de nieuwe banden zijn ook lager dan de oude... bij ons heeft de dealer het samen met de bandenboer volgens mij uitgezocht, ik denk dat het per set banden verschilt...
Frans...
@husky Voor en achterband van verschillend merk, ik vraag me af of het een goed advies is. Ik merk het vooral als ik met 4 wielaandrijving van het land de weg op kom. Dan zet ik de 4 wielaandrijving uit en hoor je pang en trilt de trekker even. Ik vermoed dat dit de voorloopspanning is die vrij komt.
husky
@Frans... klopt doet de onze ook, net als met remmen op de weg
guus hiddink
@husky dat hadden de 6170 en 6180 vroeger ook ,het viel mij mee dat de vooras eronder bleef zitten .
Later bouwden ze er een knop op dan moest je deze uittrekken dat de 4wd niet mee remde
Allemaal heel omslachtig en lastig als je de 4wd nodig had.
husky
Aldus de handleiding

(klik om te vergroten)

Aldus onze handleiding

(klik om te vergroten)

+1
Frans...
@husky De set standaardbanden geven bovengemeld probleem niet. Echter wil ik bij de zaaibedbereiding zo breed mogelijk aandrukken en zo weinig mogelijk in sporen. Daarom houd ik er een tweede set banden op na, maar daar moet ik dan wel tevreden over zijn en dat ben ik nog niet helemaal.
KMMF
Welke uitvoering is het? Met speedshift en AG85 vooras is het 1.34 Met Dyna 4 en DANA720 vooras is het 1.363
De MF man
Dit probleem ga je nooit opgelost krijgen, of hij gaat wringen in de bocht of je hebt voorloop, de maten die je gebruikt kloppen inderdaad maar als je met bandenspanning gaat spelen bij een 800 band veranderd hij zo dusdanig, afrolomtrek zou het zelfde moeten blijven theoretisch, maar uit ervaring weten we dat zo gauw de band echt in zakt je dit direct merkt aan de voorloop en laat nu net zo'n 800 band aardig lager worden met lage druk
hoekske
tiresize.com/comparison/

Als je hier je bandenmaten ingeeft origineel en nieuw kun je zien hoeveel % je groter bent gegaan in diameter. En dan moet dat bij de voorbanden evenveel zijn
mfrijder
Een 5455T2 heeft een Dana AG 85 vooras, de overbrengingsverhouding met speedshift is 1.340 en met dyna-4 1.363.
KMMF
@mfrijder 1x hetzelfde antwoord is toch voldoende?
mfrijder
@KMMF met dyna-4 heeft deze trekker nog altijd een AG85 vooras, zowel tier2 als tier 3 uitvoeringen.
een 5460 kan met een DANA 720 of 725 uitgevoerd zijn.
KMMF
@mfrijder Als je toegang hebt tot de MF data, kijk dan eens in het TSB voor MF5400 op pag 34 staat toch echt DANA 720/520 voor de 5455
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 5455 en hebben de trefwoorden massey ferguson , ferguson en achteras geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!