New Holland t5 verlichting

Hallo, ik heb een new Holland t5.105 bouwjaar 2014. En die heeft een soort van koplampen in de dakrand zitten voor als er iets in de fronthef hangt. Alleen ik kan die in het land inschakel gaan de koplampen ook uit. Waardoor je voor de neus weer een zwarte vlek hebt. Zou je deze schakeling gemakkelijk kunnen aanpassen?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Koiter
Dat kan door de schakelaar eruit te halen en kabels te overbruggen
farmerstefan
@Koiter ik had hem laatst los dat zijn volgens mij wel 4 of 6 draden. Dan moet je wel weten wat je doet.
nhmonteur
Je zou dit vast kunnen veranderen. Maar dit zijn inderdaad koplampen. Deze moet je aandoen als er iets in de fronthef hangt en je koplampen voor afgeschermd zijn. Daarom gaan ze ook uit als je de bovenste inschakelt.

Het tegelijk aanzetten zou ik wel ff kunnen uitzoeken.
farmerstefan
@nhmonteur Ik ben wel benieuwd, lokale dealer zei alleen dat het wettelijk eigenlijk niet mag. maar als je het goed wilt doen moet je toch koplampen in je front werktuig maken. dat is het veiligste.
+1
nhmonteur
@farmerstefan officieel mag je op de openbare weg geen 4 koplampen aan hebben.
Maar wil je het voor het landwerk en dergelijke gebruiken dan mag dat natuurlijk gewoon.

De koplampen zo bovenaan het dak mag zeker wel. Alleen moeten ze dan op een 15 meter afstand wel nog een bepaalde hoogte hebben.
Zit er iets in de fronthef zit dat het licht dan alsnog onderbreekt, dan moet je inderdaad koplampen op het werktuig maken.
farmerstefan
@nhmonteur Zou de zekering en de bekabeling zwaar genoeg zijn als je ze alle 4 tegelijk aan zet?
Sjon
Als bij fendt ook zo, boven óf onder aan.
Als je ze alle vier gaat laten branden gaat er ook 2 keer zoveel stroom door de bekabeling en schakelaar.
farmerstefan
@Sjon Dat vraag ik me af, je schakelt de koplampen juist uit, als je die schakeling eruit zou halen. blijven de koplampen gewoon branden. Die draden zijn daar toch op berekend?
farmerstefan
@farmerstefan ik heb even gekeken. Ze zitten inderdaad op 1 zekering van 15 ampere. Zou je dat kunnen oplossen door led te monteren?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN