International 423 - Geraas bij oplaten koppeling

Ik heb een inter 423. Nu is het geval dat als de motor draait en ik heb de koppeling ingetrapt er geen bijgeluiden zijn. Als ik de koppeling dan los laat met de versnelling in zijn vrij hoor ik een geraas bij de koppeling/versnellingsbak. Als ik de koppeling weer intrap is dit geluid weer weg. Als ik de koppeling laat opkomen met de versnelling in neutraal moet de motor ook even iets zwaarder lopen. Dit geluid is ook alleen wanneer ik de agriomatichendel in de hoge groep heb staan. Als hij in neutraal of de lage groep staat is dit geluid er niet.Wat kan dit zijn. Kan het de koppeling of het druklager zijn of zit het echt in de bak.
Hij rijdt voor de rest prima al raast hij dan nog steeds wel. Maar ik heb wel gehoord dat dat normaal is voor een ongesynchroniseerde bak van die leeftijd.
Zijn er mensen die me hiermee kunnen helpen?

Deel dit topic

Trekkerfan05

Reacties

matrafan
Als ik zo uw relaas lees zou ik denken de druklager. Misschien eens proberen langs onder een smeermiddel of roestoplosser op het lager spuiten. Zien of dit een verandering van het geluid brengt. Anders wordt het toch een demontage vrees ik. Veel succes.
Trekkerfan05
@matrafan bedankt voor de reactie. Ik zal dit eens proberen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 en hebben de trefwoorden versnellingsbak , koppeling , agriomatic , Druklager , international 423 en geraas geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!