Kubota B6000 - Aanschaf Kubota b6000 voor 1 hectare

Ik wil graag voor 1 hectare een kubota b6000 we hebben 2 paarden en we willen graag een moestuin maken paarden bak slepen en af en toe een bootje van 250 kilo in het water leggen is deze trekker daar geschikt voor ?

Deel dit topic

Yannik.

Reacties

robbin lamers
Het onderhouden van de moestuin is zeker goed te doen met een kubota b6000. houd er wel rekening mee dat de kubota een linksomdraaide aftakas heeft. de b6001, b7001 en geloof de b7000 hebben wel een rechtsomdraainde aftasas (normale standaard draairichiting) er zijn wel machines te koop voor linksom, maar hou er iets rekening mee.
Wat betreft het bootje het water in laten, ja het zal allicht gaan, maar ik weet niet of het over houd met een eigen gewicht van 450kg heb je weinig te vertellen op een natte redelijk stikke boothelling. op een stand het water in rijden, vloot gebied zou ik het wel aandurven.
Yannik.
@robbin lamers dank voor je reactie we hebben een grindpad dus voor het bootje word dat wel lastig denk ik met een qaud van 150 cc kreeg de boot wel boven de qaud weegt 178 kilo en we hoeven de tractor niet echt werktuigen met aftreksel meer een ploeg en frees die der bij hoort
robbin lamers
@Yannik. als het bootje met de quad lukt lukt dat met een kubota ook. kubota is velen malen sterker
roscho
Wil je je beperken tot Kubota? Er bestaan meer degelijke merken, bijv. Shibaura, Hinomoto, Iseki en Yanmar.
Verder wil je een ploeg en frees "die erbij horen". Ik denk dat je beter af bent met een universele 3-punts hefinrichting en universele werktuigen. Daarbij heeft de Kubota 6000 inderdaad, zoals hierboven wordt genoemd, een linksdraaiende aftakas. Werktuigen die je daarvoor aanschaft, draaien achter geen enkele andere trekker.
Als je er een boot mee uit het water wilt trekken, moet je er een zoeken die de remmen nog goed in orde heeft en ik zou daarvoor ook liever een iets zwaardere trekker van bijv. 25 pk hebben, die zijn ook iets zwaarder in gewicht en zullen zich niet zo snel op hun kop laten zitten door een boot. Ook 4wd lijkt me noodzakelijk, evenals wat gewichtjes voorop. Het moet geen kwestie zijn van "doet-ie-ut of doet-ie-ut-niet".
Yannik.
@roscho ja dat is zeker waar ik ben nog opzoek maar ik zag een b6000 met best wat werktuigen en heel netjes voor 3250 maar een ander soort kan wel maar hij moet in een paarden stal staan waar de ingang 98 centimeter breed is en die b6000 zijn redelijk smal vandaar
roscho
Quote Reactie van @Yannik.:
ingang 98 centimeter breed

Die 98 cm kon nog wel eens een bottleneck zijn. Als je wat meer pk's hebt, gaan ze meestal ook net over een meter breedte. Mijn Hinomoto C144 is mini, maar toch 99 cm breed, de C174 (3 pk meer) is al 103 cm.
Hieronder wordt ook een Inter smalspoor aangeraden, maar vrijwel zeker krijg je die niet door een deur van 98 cm.
Enige oplossing als je met iets fatsoenlijks wilt rijden: verbreed de deur dan wordt de keuze een stuk groter.
Nog even gekeken: die B6000 is 92 cm breed, dat zou inderdaad de enige zijn die je met goed fatsoen door die deur krijgt. Maar dan wel zonder werktuigen, die zijn meestal breder.
Verder begrijp is dat je hem achter die deur, bij de paardenstal, wilt stallen. Een trekker bij een stal zetten veroorzaakt roest, je kunt hem dan nog beter buiten onder een afdak zetten.
Yannik.
@roscho mijn qaud en grasmaaier staan daar al 2 jaar nog niks altijd voor het naar binnen zetten afspuiten droog laten worden en hoes der over niks aan de hand
roscho
@Yannik. Misschien hangt in een paardenstal minder ammoniaklucht en wordt het beter geventileerd. In een koeienstal is de ammoniaklucht funest voor alles van staal.
+2
Farmax.
Duidelijk verhaal.
Ik spreek uit ervaring, en heb jaren een Kubota B 7000E gehad. En idd, een rechtsdraaiende aftakas.
In het begin beviel hij prima, maar één maal zo'n hobby?
Liep bij mij uit de hand, ik miste een doordraaiende aftakas.
Daarom een Yanmar gekocht, hydrostaat, en wel met een doordraaiende aftakas.
Als ik in jouw schoenen stond wist ik het wel, een paar centen meer uitgeven, en als het goed is, hoef je je leven niet weer.
+2
Fendt926Driver
Weet niet waar jij de kubota koopt.
Zag er 1 op t en m voor 2600 euro

tractors-and-machinery.nl/item/636060/…

Maar direct er onder staat een inter smalspoor voor 2600 euro.
Dan koos ik zeker voor de inter.

tractors-and-machinery.nl/item/646791/…

Weet niet waar jij de paardebak mee vlakt.
Maar een kubota 6000 kan bijna geen bochten trekken met een sleep of bakvlakker aan de grond
+1
Yanmarthomas
@Fendt926Driver hey daar komt mijn inter smalspoor vandaan haha.
+1
bartjuh
@Fendt926Driver
Maar direct er onder staat een inter smalspoor voor 2600 euro.
Dan koos ik zeker voor de inter.

Hij heeft direct de prijs met 150 verhoogd... En voor de topicmaker misschien wel ff belangrijk dat er nog btw bij komt
+1
Fendt926Driver
@bartjuh ha ha. Een stiekume tractorfan meelezer...
Volgende keer maar een schermafbeelding maken met de prijs erbij...
goeiedag eem
@Yannik. Persoonlijk zou ik om een hectare te bewerken en paarde bakte slepen een iets grotere trekker nemen, en past hij niet in de schuur de deur iets aan passen. Je heb wat meer en makkelijkere mogelijk heden met machines en iets meer te vertellen op het land met een wat grotere trekker,
+2
Yannik.
Allemaal bedankt voor de reacties ben voor iets duurder gegaan en heb een yanmar f145 gekocht met weidesleep grondbakje en trekbokje bij een dealer
roscho
Quote Reactie van @Yannik.:
yanmar f145 gekocht

Fijn dat je het nog even meldt. Veel plezier met je aanschaf.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 en hebben de trefwoorden paarden , moestuin en aanschaf geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!