Illustratie van:

Same Silver 100.6 - Start probleem silver 100.6

Mijn silver heeft start problemen. Als hij start slaat de motor meteen weer af. Olielampje knippert en een piepsignaal. Oliedruk is meer dan voldoende. bij de tweede poging start hij meteen.
Wanneer ik alleen op contact laat staan zonder te starten, begint tie ook te piepen.
Vandaag wilde de motor eerst helemaal niet starten. Ook niet in combinatie met start accu.
Trekker is uitgevoerd met elektronisch toeren regeling. Komt dit vaker voor? Hoor het graag wat er aan te doen is
john-bosch

Deel dit topic

Reacties

FONHOF
Sensor van vliegwiel staat misschien te ver er af of kapot, of storing in de actuator van het elektrische gedeelte
john-bosch
@FONHOF sensor makkelijk te vinden?
+1
aertspa
@john-bosch achterkant motor in het midden boven het vliegwiel
het lampje knippert een aantal keer
ik weet nu niet vanbuiten hoeveel keer wijst op sensor defect
meestal is het de sensor, de rest is heel robuust
john-bosch
@aertspa welk lampje bedoel je?
Kun je deze niet dichter op vliegwiel stellen?
zag de sensor net achter het motorbord zitten. Geen makkelijk plek om bij te komen.
aertspa
@john-bosch ik kan de sensor wel leveren
joop-same
@john-bosch Probeer eerst even de sensor er uit te draaien, deze zit midden boven het vliegwiel net tegen het schutbord achter aan de motor, er zit een 2 draden stekker aan.
Maak de voorkant van de sensor schoon en schuur of slijp heel voorzichtig deze kopse kant vlak.
Dan monteren met "de hand" indraaien totdat hij niet verder kan, dan 1/4 slag terug draaien vasthouden en de moer vast draaien met ongeveer 10 nm. of 1kgm.
Als het ledje (rode lampje) op het gaspaneel niet knippert dan is er geen storing meer, brandt het lampje wel of knippert het een aantal malen dan heb je nog een storing.
joop-same
@john-bosch Ik heb wel een "gebruikers handleiding" van de Silver daar staan de storingen in vermeld en ook de werking van het Elektronische gas bediening, mail berendijk@kpnmail.nl
john-bosch
@joop-same handleiding zal mooi zijn. "Als het ledje (rode lampje) op het gaspaneel niet knippert": Gaspaneel?
Vreemd is ook dat het lampje van voorgloei blijft branden en geen toeren weergave in de toerentellen. pas als ik dierct na het starten vol gas geef, werkt het alleemaal weer. Bosch.j@planet.nl Betreeft een same silver 100.6. bj.2000
john-bosch
@john-bosch Ledje gaspaneel knippert inderdaad
+1
john-bosch
@john-bosch Sensor eruit draaien gaat niet zo eenvoudig. moeilijke plek. ben rond de 2 meter met bijpassende handen.😊
+1
joop-same
@john-bosch Hoe vaak knippert het ledje dan 1 t/m 5 keer, 4 x is de pickup sensor stuk of de afstand of bekabeling stuk.
Als je een slechte accu hebt kan dit start problemen veroorzaken, als tijdens het starten de accu spanning beneden de 8,5 volt komt pakt de motor niet aan, de actuator gaat dan niet op start.
Je kan dit overbruggen door boven in de actuator het stopje er uit te draaien en dan met een inbus sleutel de as/bout in dit gat met de hand te verdraaien/gas geven.
@john-bosch zit daar zo'n accu lampje ook op? Brandt dit bij aanzetten contact (voor het starten)? Zou zomaar kunnen dat dit lampje stuk is, dan gaat de alternator niet laden totdat hij wat op hogere toeren komt. Dat zou je toerenteller (en wellicht ook gloei-installatie) kunnen verklaren.
Ik dacht dat die Same's nog even bleven gloeien vlak na het starten, maar niet zeker van. Timing daarvan zou ook afhankelijk van de alternator kunnen zijn. Check voor de zekerheid ook je massa verbinding(en) even. Ik heb geen ervaring met deze tractoren maar had hier ooit een MF met wat dashbord rariteiten, bleek aan het massa lint tussen cabine en chassis te liggen.
joop-same
@john-bosch Het voorgloeien gaat automatisch als je een uitvoering met beveiliging hebt, dan zit er een Dynamo en oliedruk veiligheid op, dan geeft hij signaal, daar zit nog weer verschil in als hij wel of niet op de handrem staat.
+2
john-bosch
@joop-same Dat klopt. De 12 volts dynamo voedingskabel was gebroken. deze werkte dus onvoldoende. Verder heb ik alle stekkers onder dashbord los gehaald en schoongemaakt. Ook was de accukabel die naar de startmotor gaat slecht. Sensor achter het schutbord gedemonteerd en opnieuw afgesteld. Het lijkt erop dat de problemen nu verholpen zijn. Start weer normaal zonder dat er van alles gaat piepen of knipperen.
Bij deze bedankt voor jullie reacties en tips.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Silver 100.6 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN