Illustratie van:

Kubota B7000 - Kubota b7000 of Mitsubishi MT1601 DX

Beste mensen, voor het uitrijden van de mesthoop, af en toe een stuk te hoog gras frezen waar de pony niet meer wil eten en af en toe de wei (in totaal halve hectare) te slepen zoek ik een minitractor. Ik twijfel een beetje of het vermogen voldoende is, maar vlgs verkoper kan het. Het is ook niet bepaald dagelijks, en geen grote stukken. Nu twijfel ik wel tussen de Kubota b7000 4wd of een Mitsubishi MT1601 dx. De laatste vooral vanwege de zijschakeling, ik heb geen tractor-ervaring. Wat denken jullie of hebben jullie nog andere suggesties? Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Pjotr1969
Een aantal maanden terug heb ik ook (zonder tractor ervaring) een Yanmar F155d gekocht. Deze lijkt het meest op de Mitsubishi. Ik kan hiermee frezen, slepen en maaien. Met de bochten zou hij wat meer gewicht voorin mogen hebben en ben ik blij met de 4x4.
Het vermogen 15/18 pk is voldoende voor mij, doorgaans betekend het dat je wat rustiger aan moet doen.
Op dit moment hangt er enkel de mestkar achter wat uiteraard geen probleem is.
Wat zou ik anders doen;
Alle werktuigen aan de machine laten demonstreren. Komt hij laag genoeg, loop het niet vast bij heffen past het tussen de wielen etc.
De F155d is niet een heel bekende tractor in NL, met name de elektrische bediening van de hef is me een groot raadsel. En ik hou m’n hart vast als daar storingen in gaan voordoen. (Maar Japans ge engineerd, en werkt al 40 jaar.)
Een tractor die wat bekender is zou de voorkeur hebben.

De Kubota lijkt me een vrij kleine tractor?? Opstappen op de Yanmar gaat makkelijk, en je moet vaker dan je wilt erop en af…

Draaicirkel is klein , bijna om zijn as, ondanks de 4x4. Al verwacht ik dat de kubota daar niet voor onder doet.

Voor een halve hectare en geen dagelijks werk kun je eigenlijk geen buil vallen. De 4x4 heeft hier in de modder zijn nut wel bewezen, veel vermogen is minder van belang. Met de relatief kleine wielen is tractie dan belangrijker en die krijg je eigenlijk enkel met de grotere trekkers.
Wendbaarheid is voor mij belangrijk.
Betrouwbaarheid , voor zover je met deze oudere trekker daar zeker van kan zijn.
Zijn er gewenste werktuigen voor te koop.

Volgens mij voldoen beiden hier wel aan.

Ga op beiden een paar rondjes rijden indien mogelijk en die waar je het beste gevoel bij krijg zou het kunnen worden.

Succes.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7000 en hebben de trefwoorden kubota b7000 4wd , minitractor en mitsubishi geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
483