Same Centauro 60 - In acht te houden punten bij aanschaf

Hallo, ik ben nieuw in deze groep dus mits ik hier foute plaatsingen doe mogen jullie mij gerust bijspringen!

Ik ben van plan mijn eerste trekker te kopen, een same centauro 60 4 cyl in v vorm van het jaar 1967... enige punten waarop ik moet letten/ in acht moet houden? Trekker heeft net over de 4000uren en zal komende tijd ( na mijn renovatie van mijn huis) zelf ook een renovatieproject worden... mits wat verfraaiingen waar nodig .. de trekker is een 2x 4 dus zowiso geen rekening te houden met de verhoudingen voorpon/as alvast bedankt

Deel dit topic

Qanyarel

Reacties

+2
Towaberg
Beste, welkom op tractorfan.

Als de centauro 4000 uren op de teller staan heeft en het zijn er geen 14000, dan zullen er normaal niet zoveel problemen zijn.
Als je gaat kijken, voel eens aan de motor of hij koud staat, als hij dan gestart wordt en dat gaat vlotjes is dat al een pluspunt. Rijdt hij soepel, niet teveel speling op het stuur, schakelt hij soepel, remt hij goed, werkt de hef, staat van de banden, lekt hij veel of weinig olie en de algemene toestand van de carrosserie…
Hopelijk heb je hier wat aan.
Groetjes ward
+3
joop-same
Welkom bij de vrienden van Same, een aantal dingen kun je zo zien oa. veel speling op het stuur en de kogels, en de koppeling pedaal versleten of veel speling en ook de remmen, en loopt de motor netjes, een beetje galopperen met statt.toeren mag best, en de hef mag ook best een beetje lawaai maken hier zit een plunjer pomp in.
Alle tech. info. en boeken heb ik te koop, mail berendijk@kpnmail.nl
+3
yoohan
Alvast gefeliciteerd met de Centauro. Deze trekkers hebben nog weinig poespas, dus de genoemde dingen controleren en dan kan je er nooit een onwijze buil aan vallen mits de prijs ook oke is. Het is en blijft uiteraard wel een trekker van 55 jaar oud, pas daar ook je verwachtingspatroon naar aan.
+3
aertspa
Welkom bij de same boys
+3
roscho
Ik kocht ooit een Leone 70, ook met V-motor. Die liep wel, maar maakte vrij veel lawaai. Het was mijn 1e trekker, ik dacht dat dit zo hoorde. Gekocht en naar huis laten brengen en daar aangesleept. Hij liep, tot het vreemde geluid oorverdovend werd en toe zat hij vast. Contragewicht van de krukas afgebroken. Was aangelast geweest, maar toen dus weer los. Resultaat: krukas stuk, zuiger en cilinder stuk. Daarna is er een ruilmotor in gekomen en we hebben er een wonderbaarlijke modderkruiper aan overgehouden.
Luister dus goed naar vreemde geluiden. Een luchtgekoelde Same maakt wat extra lawaai, maar geen onregelmatig geratel.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Centauro 60 en hebben de trefwoorden trekker , aanschaf en same centauro geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!