Illustratie van:

David Brown 990 - Mijn versnellings pook zit vast

Ik heb een Davitbraun met cabine
Nu zit mijn versnellings pook vast in de derde versnelling moet ik de cabine verwijderen om bij de gaffel te komen in de versnellingsbak en is dit veel werk

Deel dit topic

Reacties

flonky
Het is te doen met de cabine erop maar dan moet je wel weten wat je moet doen
akkermopet
@flonky WD 40 doet wonderen 😜
+1
flonky
@akkermopet denk meer dat de schakeltang uit de gaffel geschoten is.
Komt wel vaker voor
+2
FransBrown
Het werk valt wel mee. De schakelpook zit met vier boutjes aan de cabinevloer vast. draai deze los en neem de versn pook weg .Onder de pook op het versnellingsbak deksel zit een dekseltje met vier boutjes vast .Hier zit ook de hefboom aan waar de versn pook inzat. dit dekseltje verwijderen. Nu kan je vanuit de cabine door het gat waar de versn pook inzat in de versnellingsbak kijken Nu kan je zien welke schakelstang er verschoven moet worden om de schakelvorken naast elkaar te krijgen.
+2
blauwe tractor
@FransBrown
Kijk daar hebben we wat aan, toch?
FransBrown
Kijk ondertussen ook naar de spanstift die het pookje dat de schakelvorken bediend. met de ronde as waar deze opzit. Deze durft wel eens breken en dan worden de schakel vorken ook niet bediend ( De eerst gemonteerde stift is geen spanstift maar een massieve kerfstift)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 en hebben de trefwoorden versnellingsbak en versnelling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0