Elektrakeuring verzekering

Beste prikkers,
Onze verzekeraar stelt nu verplicht dat er elke 5 jaar een elektrakeuring plaats moet vinden, en de eerste voor 1 januari 2023. De keuring moet voldoen aan SCIOS Scope 8 of scope 10. Hebben jullie ervaring met hiervoor geschikte en gecertificeerde bedrijven omgeving Friesland?
Ik ben benieuwd naar jullie suggesties en/of eventuele tips.

Deel dit topic

Reacties

George
Ja dat moeten wij dit jaar ook laten doen.
Greetje
Hier ook hetzelfde verhaal, ben benieuwd naar de reacties hier.
Jawis
Als ik het niet doe, krijg ik bij schade 10 procent minder uitgekeerd....
Twentsch Land
Bij welke verzekering is dat ?

@Jawis
Jawis
DutchDairyFarmer
scios.nl/Aangesloten-bedrijven/

Wij hebben hier begin maart een afspraak staan voor de keuring. Moest ook van Interpolis was al een jaar oprekt maar nu echt.
+1
sjuu
Binnenkort een scoop 10 keuring. Heb wat dingen hersteld wat echt niet kon, soms is een keuring ergens goed voor.
rickboer blija
Hier KSN gehad, paar dingen moeten vervangen/aanpassen. Zijn fijn om mee te werken, maar zijn ook zeer precies op kleine puntjes (dop op aansluiting noodagragaat, stopcontacten die van binnen verroest waren).
Na het oplossen van de problemen af laten teken door een gecertificeerde elektricien en foto's opsturen om de keuring compleet te krijgen
+1
GerbertXL
@rickboer blija Hier ook ksn, die kwam via de verzekering en die betaalde dan de helft.
Weinig problemen want ik probeer het zelf wel een beetje netjes te houden. Zo uit m'n hoofd een missende aarde bij een wandcontactdoos en wat dingen waar geen kapje op zat. Zelf alles gemaakt, foto's gemaakt en de installateur heeft iets ingevuld met een handtekening.
Ik vind het niet meer dan terecht, als je ziet op plekken waar de boel er tussen treurig en gevaarlijk bijhangt, die zou ik ook niet willen verzekeren.
rickboer blija
@GerbertXL nee precies, volgens mij hier ook op aanbeveling van verzekeringsadviseur. Stal is van 1987 en is sinds dien niet extreem veel meer aan gedaan. En probleemdingen kwamen vaak door ons zelf 🙈.
Sjon
En wat zijn de kosten van zo’n keuring want dat moet je natuurlijk weer zelf betalen.
spotmelker
@Sjon heb hier een offerte liggen van €480 voor 3 vertrekken met een stoppenkast.
Erco
@Sjon 500 euro hier
aan
660 euri voor 2 uurtjes werk
Zwaagdijk
@aan bij mij 1000 euro per toko. Ik heb er 3. Doen ze in 1 dag…
Toch verschrikkelijk …
melluk
@Zwaagdijk ik heb 3 tokos 480 euro per toko
Melkboer16
Keuring kost me bijna 1000 euro’s, reparaties en vervanging nog eens 6000€ maar nog geen moment spijt van gehad. Stroomverbruik daalde snel.
Twentsch Land
Waardoor stroomverbruik minder ?

@Melkboer16
+1
Melkboer16
@Twentsch Land alles naar led verlichting
Bartlehiemboer
Wij hebben hier (Bartlehiem) voor Electra, Zonderland. Maar net als vele andere bedrijven, personeel tekort of niet te krijgen. Wachttijd was laatste keer zo'n 9 maanden Het was wel een grote klus. Maar we zijn altijd wel zeer tevreden
Ze hebben hier ook verwarming in huis op koemelk geregeld (Simpel gezegd) Is wel heel specialistische werk.
bio boer
Hier kan mijn eigen instalateur het doen slage keurt zijn eigen vlees
Mdbm
@bio boer Neen hoor, dat mag niet. Een keuringsorganisme voor elektriciteit moet steeds onafhankelijk zijn. Op internet vind je wel een lijst met erkende organismen.
+1
bio boer
@Mdbm licht er aan wat van keuring in ider geval is mijn instalateur gecertificeerd de keuring tedoen die mijn verzekering vraagt
cs-agrar
Wat moet er zoal vervangen worden, heb iets begrepen van lampen met kappen er omheen, dat de "blote" TL niet meer mag
bio boer
@cs-agrar mag wel als er maar goede afdichting ringen er maar opzitten zonder tl mag niet
JappieJo
@bio boer ik hoor het al, voor de keuring kan ik het eerste al vervangen dus 😅
bio boer
@JappieJo heb ze vorig jaar vervangen wilde gewoon meer licht
hoest
@JappieJo nou hier net zo, nou ja stond gelukkig toch al in de planning
stannetje96
@JappieJo kijk er eigenlijk van op dat er daar nog veel van zijn
JappieJo
@stannetje96 zijn er nog 2 heb ik net geteld, staat ook op de nominatie, nieuwe lampen zijn er al een poosje alleen moeten de laatsten nog even vervangen worden. Zijn van die dingen die wel moeten maar geen haast hebben
GerbertXL
@JappieJo Het ligt eraan waar de ruimte voor gebruikt word, of hoe het op papier staat, ik weet het niet precies. Maar ik heb ook een paar schuren die niet agrarisch meer zijn en worden verhuurd, die hebben geen waterdichte elektra en daar heb ik geen commentaar op gehad
deufi
@GerbertXL electra in loods hoeft ook niet waterdicht te zijn. Het moet grofweg voldoen aan de norm van het jaar waarin het gebouwd is en in goede staat zijn. Ip 55 is bijvoorbeeld ook niet waterdicht. TL zonder kap kan gewoon, maar ook moet het goed schoon gehouden zijn en aansluiteningen (wartels) moeten wel goed dicht zitten.
Realisme
Als je mag kiezen doe dan Scoop 10. Dat gaat over essentiële zaken als brandveiligheid en veiligheid voor mens en dier wat betreft aanraking. Scoop 8 dan gaan ze ook kijken of alles wel recht hangt en volgens de letter van de wet is aangelegd
Pieter Buren
Hier ACI drachten gehad in november. 750 euro totaal voor 2 loodsen, de stal en 2 huizen. Scoop 10.
Twentsch Land
Waarom huizen ?

Hoorde dat huizen niet verplicht waren ?@Pieter Buren
+2
Pieter Buren
@Twentsch Land de meterkasten zitten in de huizen. Daar beginnen ze met meten.
Twentsch Land
Corne S
Is dit wat anders als een NEN3140 keuring voor installaties? Die is een paar jaar geleden nog verplicht uitgevoerd ivm verzekering.
+1
sorry
Quote Reactie van @Corne S:
NEN3140 keuring

nen 3140 is voor veiligheid... voor brand vragen ze scope 10....of 8....
Valtrapowerr
@sorry Het is vgm NEN3140 en dan scope 8 of 10. Tenminste dat is wat ik ervan onthouden heb. We hebben het in 2020 moeten doen, best een heel gezeur soms over kleine dingen maar ook wel goede dingen die even aandacht krijgen daardoor. Helaas wel aardig wat kosten van gehad ondanks redelijk recente gebouwen (oudste is 20 jaar)
JappieJo
@Valtrapowerr groepen overbelast dan? Je zou zeggen 20 jaar geleden is vast beter dan 40 jaar terug
Valtrapowerr
@JappieJo Nee maar wel op bepaalde manier aangesloten in de meterkast wat nu niet meer mag, aantal wandcontactdozen vervangen, aarde van dieseltank maken en zo nog wat van die dingen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden verzekering , keuring en ervaring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!