Niet van kletsnat naar kurkdroog, zoals twee jaar geleden

Straffe noordooster die kurkdroge poollucht aanvoert blijft voorlopig uit, maar ook geen warme woestijnwind

Deel dit topic

Reacties

JohnDeere7serie
Ok het wordt dus kurkdroog 😉 Zou kunnen, komende 14 daag staat nu 3 mm.
+1
slagakker
@JohnDeere7serie Ben dit zeiknatte weer wel beu,op naar een lekker zonnetje, goed voor het humeur,carnaval terasje pikken en uiteraard het landwerk.
labella
@JohnDeere7serie voor hier staat de komende 14 dagen 11 mm, is al weer meer dan genoeg.
Grasbaal
Volgens Jan Visser komt t voorjaar er aan:


labella
@Grasbaal mogelijk eerst eerste helft maart nog een maartwintertje met mogelijk matige nachtvorst.
komelker 2
Volgende week koeien naar buiten.
+1
marcsterreborn
@komelker 2 zeker weten
+1
Terwisscha
@komelker 2 hoge zand grond denk? Rond om Leeuwarden is het nog zeik nat.
Is ook nog weinig gebeurd op het land...
bio boer
@Terwisscha hier zijn paar poging hebben gewaagt met mestrijden ze maken er allemaal bende van zal wel moetjes zijn 😁 de grootste plassen zijn wel weg maar tussen het gras staat nog op plekken water als je er loopt
Terwisscha
@bio boer yep, sopt hier ook nog. En ondanks het mooie weer droogt het minimaal. Er staat hier momenteel geen wind. Gelukkig hier nog wel genoeg opslag, hoewel het er wel haast op moet, anders werkt het niet voor de 1e snede.
+2
langeslagdiesel
Een droge maart is goud waard, als het in april maar regenen wil. In 1983 was het eind mei dat de koeien naar buiten konden van de nattigheid. Met maaien kwamen sommige vast te zitten. En ik denk dat er geen jaar erger geweest is qua verkoop van V snaren en schudder en acrobat tanden. Het was en het bleef zeiknat toen. Dat is puur beroerder dan een gortdroog voorjaar. Maar we gaan het zien.
bio boer
@langeslagdiesel was vorig jaar ook zo toch loon werker zij dat alle aftas kopelingen van zijn trekkers aangort zijn gegaan door dat de balenpersen en opraapwagen regelmatig in de slipkopiling schoten
langeslagdiesel
@bio boer vorig jaar was nog heilig vergeleken met toen. Met maaien kon je op de meeste stukken toen niet zien wat vast en los stond als je de maaier er onder door had gehaald. Het harken en schudden was helemaal een drama.
Terwisscha
@langeslagdiesel Zo heeft elk jaar wel wat. Maar 2017 zal mij altijd bij blijven. Wat een machtig gras jaar was dat!
Niet te droog en regelmatig regen. Wou toen wel groeien.
bio boer
@Terwisscha vorig jaar was echt waardeloos dan toch maar wat aan de droge kant heeft de pitrus wel goed gedaan heb 2 percelen met grepels in 1 jaar van niks naar alle grepel van voor naar achter vol pitrus de afwatering was daar ook niet op orde heeft de hele zomer wel wat water in de grepels gestaan 🙈 zie hier en daar ook bij anderen pitrus staan is allemaal ontstaan/doorgezet door de natte zomer van vorig jaar
Terwisscha
@bio boer Ja, die houden van een vochtige ondergrond. Dat komt nog meer als het water (in de veenweide gebieden) daadwerkelijk om hoog moet.
Sjaakiee
@Terwisscha Wilde het vorig jaar niet groeien Dan?
bio boer
@Sjaakiee dat wel alleen je kon er nooit bij eindje verder op is waren percelen die zijn maar 2 x gemaaid om ze de rest van de zomer er niet bij konden komen 😅
Sjaakiee
@bio boer was inderdaad wel soms te Nat.als het regende Dan was het gelijk 40-50 mm.voor het Weide seizoen was het niet mooi.koeien vaker binnen gehad hier.
Terwisscha
@Sjaakiee Nou de 2e snede wou hier niet groeien en 3e snede viel niet af. Ondanks dat de 1e snede maar 2 weken later gemaaid is dan normaal.
En het weiden van melkkoeien, droge koeien en jongvee was nogal lastig, maar was ook weer een uitdaging om het wel goed te doen!
komelker 2
@Terwisscha Te zuinig met kunstmest zeker.
Terwisscha
@komelker 2 strooien niet maximaal kunstmest nee. Dan houden we veel te veel voer over.
bio boer
@Terwisscha gras had soms pis kleur door tenatte grond verstikt het
+2
Erco
@Terwisscha vorig jaar was ook een mooi jaar
Corne S
@Erco

Qua temperaturen zeker. Geen hittegolf etc gehad.
weurding
@Erco nou, nee, hier niet echt😅

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0