Hogedrukspuit - Wat is de beste hogedrukspuit?

Goeindaagh,

Wat is volgens jullie de beste hogedrukspuit?
Ben aan het kijken voor een nieuwe en wil toch graag wel warm water.

Hoor graag jullie mening/ervaringen

Deel dit topic

Reacties

+1
Stier69
Dibo of een spuit met een Interpump.
+1
Corne S
@Stier69

Zoals een Kent.
MRdeere
@Stier69
Klopt we hebben al zeker 5 jaar n Dibo ecn-m 220-16 werkt perfect.
1 keer iets mee geweest was 1veertje in de kleppen van de pomp geknapt verder geen problemen gehad.

Maar goed moet wel effe zeggen dit is koudwater heb geen ervaring met warmwater hogedruk reinger van Dibo
+1
tombo
Kranzle
+2
Waterkracht zijn goede betaalbare machines en verkrijgbaar bij elke LMB
steven-akker
Ik heb thuis in oktober net een nieuwe meclean gekocht type 160/14 heb er al heel wat mee gedaan en bevalt heel goed,1 wartel scheurde is keurig opgelost door het bedrijf waar ik hem weg had,viel.nog in de garantie dus geen kosten ,dus ik ben zeer tevreden
+3
1046
Degene die nooit kapot gaat. Weinig stroom vreet en goeikoop in aanschaf is
+1
Pieter Buren
@1046 die van ons dus. Heb alleen geen idee wat voor merk het is.

(klik om te vergroten)

30 jaar oud. Alleen de schakelaar vernieuwd en 3x een nieuw v-snaar.
Pieter Buren
@Pieter Buren ik heb net uit betrouwbare bronnen te horen gekregen dat het een Kent is. En hij is zelfs meer dan 40 jaar oud.
ValtraStisch
Een hogedrukspuit met een Interpomp die op 1500 toeren wordt aangedreven.
+1
De beste is een moeilijke vraag,
hier bevalt een Karcher HDS895 erg goed.
Draait op 1500 toeren.
sjuu
@Ford revisiemotor Dat zijn nog de goeie, rvs spiraal zorgt voor een lange levensduur. Tegenwoordig is kacher niet zo goed meer.
roscho
Quote Reactie van @sjuu:
Tegenwoordig is kacher niet zo goed meer

De naam van Kärcher is een beetje kapotgemaakt door al die goedkope consumentenmachines. Sommige worden gewoon ergens anders gemaakt en krijgen later een gele kap en een nieuwe naam opgeplakt. Realiseer je: als je een hogedrukspuit van €125 kunt kopen, dan kán het eigenlijk niet wat zijn.
Met de (veel) duurdere professionele Kärchers is nog steeds weinig mis.
@roscho
Zo gaat het vaak, kopen spullen voor weinig, weinig of geen kennis er van,
gebruiksaanwijzing niet lezen, etc.
Pompje eventjes droog laten draaien, vervuilt water en het is gebeurt met het machientje.
+1
Fordje4600
@Ford revisiemotor hds895 m eco hier van 2004, meerdere spuitlanzen versleten en meerdere slangen van de hogedrukspuit. Verder nooit wat mee gehad
@Fordje4600
Spuitlans en slangen is nog te overzien,
tot heden nog niks moeten vervangen, slang heeft wel op meerdere plaatsen de buitenste laag verloren, door schuren, trekken over scherpe rvs randen.
+2
Sjon
Al 25 jaar een Dibo, ooit de pomp laten reviseren en zelf een nieuw frame gemaakt. Oude frame was van dunne buizen en doorgeroest.
Draait hier elke week wel een paar uur.
rubenv
Wij hebben een kranzle therm 1017 echt een top ding.
geen overdreven poespas 1 knop voor aan/uit 1 voor warm water aan/uit en een draaiknop voor de tempratuur.
geeft goed druk en lekker veel water.
kost wel wat maar is het in mijn ogen wel waard
Vlaanderen
Quote Reactie van @rubenv:
kranzle therm 1017

€4000
rubenv
@Vlaanderen wij hadden hem iets goedkoper maar gaat een eind die kant op ja
Mdbm
Zoals de bovenstaande reacties. Ik heb momenteel een dibo en een kranzle. Beide zeer goede machines zonder noemenswaardige problemen. Karcher (koud water) heb ik ook al gehad, maar die kwaliteit is toch aanzienlijk minder dan bv. Kranzle.
Stier69
@Mdbm Karcher is goed in de commercie,maar kwalitatief echt minder goed.Als bedrijfsverzorger van alles in de hand gehad,maar wat ik in het begin zei blijf ik bij.Eh, Kranzle is ook een hele beste.
2850Johndeere6R
Hier nu een Maclean zo'n 5 jaar een MX 160/40 in het begin veel problemen mee gehad maar allemaal keurig opgelost door de dealer en de laatste 4 jaar draait hij eigenlijk probleemloos. Al denk ik niet dat deze spuit het net zo lang vol houd als onze vorige Nilfisk, die heeft hier 20 jaar gedraaid en het enige wat we daarmee hadden was dat de brander vol roette. Dus 1x per jaar voor winter onderhoud moeten we even de brander schoonmaken. De huidige Maclean heeft een RVS brandnetel dat is ook wat waard. Als je me nu zou vragen wat je zou moeten kopen geen idee, zoek naar je eigen voorkeuren en wat je makkelijk lijkt en waar je je goed bij voelt en kijk bij dealers in de buurt want een goede service is goud waard
radium45
Vroeger kocht je als je het beste van het beste wilde hebben, een Frank. Die werd toen geimporteerd door Waterkracht Varsseveld. Ik heb nu sinds kort een Karcher en waar ik mij gelijk aan stoor is dat wanneer je het pistool in knijpt dat er even niks gebeurd, duurt dan een seconde of 2 voordat er druk geleverd wordt.
EA_MF
@radium45 hoeveel meter slang heb je dr aan? Als ik 2 lengtes slang (of meer) aan elkaar koppel duurt het inderdaad even een seconde voordat de pomp aan slaat. Met 1 slang (+/-15m) geen last van.

Sinds jaar en dag kärcher hogedrukspuiten hier, nog nooit noemenswaardige problemen mee gehad. Ik heb dus ook geen ervaring met andere merken 🙈
+2
radium45
Quote Reactie van @EA_MF:
hoeveel meter slang heb je dr aan?

Ik heb altijd minimaal 2 lengtes slang. Maar bij een Frank heb je dit probleem niet. als je het pistool in knijpt, dan heb je meteen de volle mep water en druk.
Stier69
@EA_MF Ik ken een Dibo die centraal opgesteld staat in een varkensstal.Gerust 60 meter centrale leiding langs de afdelingen en ongeveer 1 sec. reactietijd.
Corne S
@Stier69

Wat voor soort leiding wordt daarvoor gebruikt en hoe dik? Verlies over de leiding moet je ook meerekenen lijkt me.
Stier69
@Corne S Ik denk 3/4" leiding.Verlies heb je wel hoor ,dichtbij of ver van de pomp vandaan merk je wel een beetje.
Corne S
@Stier69

Dankje. Wat voor type? Hydrauliekleiding RVS?
Loeideutz
@Corne S Ik heb hogedrukleidingen gezien die gemaakt zijn van hydrauliek leiding. Maar vaker zie ik ze van dikwandige driekwart duimse buis. Ik geloof dat ze het gasbuis noemen, maar dat weet ik niet zeker. Koppelingen zijn ook dikwandig, zeker 1 cm. Deze moeten bestand zijn tegen druk van meer dan 250 bar.
NH-Ford
@Loeideutz Hydrauliekleidingen kan prima, alleen waar je voor op moet passen is roest en aankoeken.
Meer malen installatie's tegen gekomen waar op diverse plekken de leiding en koppelingen dichtgeslibt waren door roest en aankoeken.
En als monteur maar op kop krijgen dat de geleverde hogedrukreiniger niet voldeed...
Alles rvs mooiste... maar ook duurste.
Die 1cm die jij noemt is wel heel erg overdreven.

Wil je gemakkelijk een vaste opstelling maken kun je ook kiezen voor hydrauliekslang, nadeel van veel meters slang is dat hij iets uitzet, en altijd werking in zit.
BuvaM
@Corne S Hydrauliekleiding kan goed. 15x1,5 (buitendiameter is leidend) 18x1,5 22x2 groter is zelden nodig omdat waterverbruik per minuut niet hoog is. +/-15l/min?
In staal ook al is het verzinkt gaat slecht, de leiding is van binnen niet verzinkt en zal bijna zeker gaan roesten, CV leiding doet dat niet waterreiniging vaak wel. Montage is goed met snijringkoppelingen uitvoerbaar, monteren van de RVS koppelingen vraagt wat meer nauwkeurigheid en het juiste vet of pasta tegen vreten van de schroefdraad.
deufi
We hebben nu sinds een jaar onze 2e waterkracht. Prima ding. Veel water, veel druk, goed warm. De vorige waterkracht was de ketel ontploft na een jaar of 5, maar dat schijnt domme pech te zijn volgens het LMB. Daarom maar ingeruild op een nieuwe.. Daarvoor meerdere karachers gehad, die waren regelmatig kapot, waardoor we geen karacher meer gekocht hebben. Als je er een koopt ook gelijk een slanghaspel erop bestellen, is een dure optie, maar het werkt ideaal.
sjuu
[@deufi heeft jullie waterkracht een rvs spiraal?
Vorige week 1 gerepareerd, met 2 jaar doorgerot. Gebeurde wel vaker zei de leverancier. 🤷‍♂️
deufi
@sjuu Dat weet ik niet. Ik ga ervanuit dat dat het altijd RVS is omdat water en staal geen ideale componenten zijn in een spuit. Wat ik mij kan herinneren is dat ik geen roest heb gezien toen die uit elkaar lag bij de LMB. Wel weet ik dat bij de ontploffing de steekvlam combi met stoom 10 meter hoog de lucht in ging. Gelukkig stond de spuit op dat moment buiten. Dus nooit boven een hogedrukspuit gaan hangen!
iantx1500f
Op het werk gebruiken we cat pompen
Deze word dan voor waterhydrauliek gebruikt.
En loopt al een jaar of 3 zonder dat we er wat aan doen
Kosk123
Dibo heeft ook warmwater reinigers op stroom, dus dan heb je ook geen last van dieseldampen. Ik heb daar geen ervaring mee maar het klinkt interessant
Corne S
@Kosk123

Lijkt me wel veel vermogen kosten als je kijkt dat een waterkoker al meer dan een minuut over 1,5 liter water doet en een hogedrukreiniger al gauw op 10 liter per minuut of meer zit. Dan ga je al snel richting een 32 of 63 ampère aansluiting.
jammermaarhelaas
@Kosk123

Hier tot voor kort een Kärcher hds warmwater reiniger gehad, iets van 15 liter water/minuut, verwarmen met diesel... vermogen van de brander 60 KW.
+1
Corne S
@jammermaarhelaas

60000/(400*wortel3)=87 ampère exclusief pomp. Dan heb je geen kleine aansluiting als het elektrisch zou zijn.
Kosk123
@Corne S dibo.com/nl/hogedrukreinigers/…
Ik heb net even gekeken maar ze hebben dus 2 modellen, 1 van 25A met 12KW ketel en 1 met 53A en een 36KW ketel
+1
jasper01
Nilfisk industrieel zware kwaliteit
Fendt280S
albatechniek.nl/verkoop/

Leuk Nederlands bedrijf. Heb er ook een spuit van. 1 ding is zeker! Het frame rot nooit weg.
deerefan
Karcher Ecomaster MK3 😂

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
45
DEELNEMERS
30
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN