Illustratie van:

Ferguson TEF 20 - Hef werkt plotseling niet meer. (opgelost)

Ik heb hier een Ferguson Tef staan uit 1952. Omdat de Tef geen hoogteregeling voor de hef heeft, heeft het grondbakje wat er aan hing de afgelopen maanden aan een kettinkje gehangen. Afgelopen week wilde ik de hef weer gaan gebruiken, maar hij doet niks meer. Hij zakte langzaam naar beneden en dat was dat.
Ik heb het een keer eerder gehad en toen bleek dat een (niet origineel) veertje tussen de regelhandel en de hefcilinder los was geschoten. Vervangen door origineel en het werkte weer.
Dit veertje zat netjes op zijn plek en onderin was de regelhandel ook niet van het t-stuk van de regelklep af. Ook de regelklep in de pomp lijkt netjes op en neer te gaan (1 a 2 centimeter).
Hoe nu verder? Pomp kapot? Iets anders?
Tips zijn erg welkom.

Mvg. Bouke

Deel dit topic

Reacties

labella
Ik zal waarschijnlijk te simpel denken, niet per ongeluk tegen de aftakashendel aangekomen waardoor die niet meer draait want dan doet de hef het ook niet.
Draait de aftakas wel?
contitour
Ja, de aftakashendel staat aan en de aftakas draait ook netjes (vergeten te melden). Gisteren heeft ie nog het getrokken kraantje aangedreven, dus hij heeft ook kracht!. Het is volgens mij echt een hydraulisch probleem, maar ik weet niet zo goed hoe ik verder moet zoeken. The usual suspects lijken het niet te zijn.
DB780
Misschien een simpele opmerking, zit er genoeg olie in de bak?
contitour
@DB780 ja, ook de bak heeft genoeg olie. Als ik het inspectieluikje aan de rechter zijde losmaak, komt er net geen olie uitlopen.
+1
contitour
Ik heb het diagonale kanaal wat onder de plaat van de pomp doorloopt schoongemaakt en doorgeblazen. Er zat een hoop prut in wat er denk ik voor zorgde dat de pomp geen olie kon pompen. Nu lijkt alles weer normaal te werken. Als ik een keer tijd over heb wil ik de pomp er een keer onder uit laten zakken en de boel van binnen goed schoonmaken, volgens mij zit er nog wel meer prut in.

grts. Bouke

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ferguson TEF 20 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN