Op bouw zaai machine

Wie heeft er ervaring met een opbouw zaaimachine,
en wat is een goede machine prijs kwaliteit

Deel dit topic

Reacties

ares697
Wat versta jij onder opbouwzaaimachine? Waar moet de zaaimachine opgebouwd worden?

Hier een gedragen Amazone D9 met schijfkouters, een opbouwmachine was mooier geweest, maar verder heel tevreden.
1066
Ik bedoel zo iets dat je op een cultivater en zo bouw ,om groenbemester enz te zaaien
Wij hebben een sinds een jaar een technik plus met een hydraulisch aangedreven blazer, deze bevalt erg goed. Voorheen hadden we een lehner super vario die werkte meer als een kleine kunstmest strooier. De lehner beviel ons niet goed. Veel electronische storingen en kon niet overweg met zwaarder zaad
Kristof_m
Ik heb een Delimbe met elektrische blazer opgebouwd op een Lemken smaragd. Zaai er meestal mosterd/ phacelia en soms gras mee. Lijkt mij prijs kwaliteit een goede en simpele machine.
1066
@Kristof_m daar heb ik ook het oog op laten vallen een T 15 die is electrisch aangedreven zegt je dat wat
rickboer blija
@1066 weet niet wat je van plan was om er precies mee te doen, maar ik zou niet een kleinere voorraadbak willen hebben dan dat wij nu hebben (250 liter)
Kristof_m
@1066 ik heb de T18 met 300l bak de T15 heeft een kleinere bak een lichtere blazer denk ik verder wel zelfde principe van werking.
rickboer blija
Hier al een jaar of 10 een apv zaaier op de rotorkopeg zitten. Wij zaaien eigenlijk alleen gras mee, en daarvoor bevalt hij goed.

Laats even om me heen gekeken, maar vond de zaaier van zocon ook wel interessant. Deze is ook te leveren met meer uitlopen waardoor je precieser of breder kan zaaien
+1
reinder-mf
@rickboer blija denk dat je met een APV het neusje van de zalm hebt als het gaat om kwaliteit en storingsgevoeligheid. Dosering zal ook altijd goed gaan denk ik?
rickboer blija
@reinder-mf werkt voor die 10 a 15 ha dat wij hem jaarlijks gebruiken super, bedieningkast is alleen wel gevoelig op het stroom. Als deze net even daalt heb je direct storing
NH-Ford
@reinder-mf Vindt APV qua duurzaamheid door jaren heen tegen vallen.
De 5.2 computer met diverse toebehoren (sensoren, schakelaars) is een mooie computer die makkelijk in te stellen is.
Alleen op den duur nog wel eens wat storingen met kabels, blazer, print. Vooral wanneer niet zo netjes mee omgaan wordt.
Houdt je spul netjes en schoon houden ze het wel vol.
De machines van Stocks AG uit Engeland ben ik ook wel gecharmeerd van. Hebben de stroomvoorziening etc beter voor elkaar, juiste kabelboom daar waar vermogen gevraagd wordt.
Zocon versie is eenvoudig, voor veel verschillende soorten etc misschien niet uitgebreid genoeg.
+1
Noorderling
Zou een oude accord pneumaat kopen.
Nauwkeurig met stappenwiel, geen elektronica, grote bak voor weinig geld.
Ton_Deere
Wij hebben al een jaar of 10 een zeeman microzaaier. Werkt heel simpel. Wel moeten er geen steentjes of rommel in het zaad zitten want dan gaan de schopjes stuk. Verder zou hij verstelbaar moeten zijn(wat niet geheel meer werkt) maar wij hebben er een simpele potmeterweerstand opgezet en doen altijd een afdraaiproef. Werkt op 12 volt en doet het simpelweg altijd. Is makkelijk van en op de rotorkopeg te zetten
TeunFendt
Hier een APV met 200l bak en elektronische blazer op n 3m vleugelschaar. Werkt prima, kunnen minder kg's per hectare zaaien en toch staat het nog dikker dan voorheen. Ook ooit wintertarwe mee gezaaid en dat pakte ook goed uit.
+1
ZetorTwente
Hier een gebruikte cultivator gekocht vorig jaar waar al een Fiona opbouwzaaibak op zat, maar werkt mooi. Afstellen heeft eventjes tijd nodig maar werkt zeer nauwkeurig, 10ha maar 6kg graszaad op gezaaid in oktober en toch staat er nu volvelds mooi beetje gras. Zou vooral kijken wat je zelf wil. Persoonlijk geef ik voorkeur aan een mechanische zaaibak met stappenwiel, zodat je niks in en uit te schakelen hebt onder het zaaien, en rijsnelheid geen verschil maakt. Maar dat is bij duurdere elektrische ook geen probleem.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden opbouw en zaaimachine geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!