Oliedruk hefdeksel afstellen landini 6500

Goedenavond,

Ik wil van mijn landini 6500 de oliedruk voor de hydrauliek afstellen, kun je dit ergens afstellen? Zoja waar moet dit gebeuren? De oliepomp is nieuw dus die kan het niet zijn, en zou het kunnen dat 1 van de drie ventielen voor de externe hydrauliek inwendig lek is waardoor hij druk verliest? Al iemand iets weet hoor ik het graag!
(Ik bedoel de oliedruk op de externe ventielen)

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

wilbertkw
Een ventiel kan lek zijn maar alle 3? Is wel heel toevallig. (3 ventielen op een 6500 is best veel) hoeveel druk en liters geven ze? Neem aan dat je dit gemeten hebt en wat was de druk en liters voor vervanging?
@wilbertkw goedenavond, ik bedoelde als 1 ventiel inwendig lek is dus wanneer ik hem niet gebruik, kan dan de olie uit zichzelf van de pers naar de retour stromen? Stationair heeft de trekker ongeveer 140 bar en bij maximaal koppel 180 bar. Ik vindt nogal een groot verschil, want als de trekker stationair draait heeft hij minder liters en kan hij die bij een inwendige lek gemakkelijkerder weg pompen dan wanneer de trekker zijn maximale koppel heeft
wilbertkw
@Landini 5500 6500 je hebt een nieuwe pomp gemonteerd? Want dit klinkt meer als een versleten pomp? Maar heeft deze trekker 3 ventielen? Dat is best veel voor een 6500. Als het ventiel lek is zou een cilinder ook ingedrukt of uitgetrokken kunnen worden zonder dat je de handel bedient. Dat kun je eerst eens proberen dan weet je welk ventiel er lekt. En die er eens tussenuit halen en kijken wat hij dan doet.
@wilbertkw goedenavond,

Hij kan toch ook lekken inwendig van de pers naar de retour, daardoor hoeft er geen druk op de cilinders te komen, ja de trekker heeft inderdaad 3 ventielen, de pomp is inderdaad nieuw. Maar weet je ook waar dat ik de overdruk kan afstellen?
wilbertkw
@Landini 5500 6500 das netjes 3 ventielen op een 6500👍 hij kan zeker inwendig lekken. Maar als je het ventiel niet bedient gaat de olie rechtstreeks naar de retour. Zodra je het ventiel bedient moet de olie door de cilinder of hydro motor en als het ventiel (o-ring) lek is zal de olie de weg van minste weerstand nemen en rechtstreeks naar de retour gaan wat jij ook bedoeld. Mechanisatiebedrijf kan deze wel afstellen als ze de gegevens hebben. Maar kun je geen verschil merken dat er 1 slechter is en de andere 2 wel sneller zijn? Het is ook een oudere trekker deze heeft ook geen grote pomp als die bij ons voor de voerwagen stond kwam het voer er ook niet zo snel en ver uit als dat de 6550 er voor stond. Ik weet zo de waardes ook niet . Maar dan zal deze aan een testkast moeten heb je het idee dat het "vroeger" beter was?
@wilbertkw goedenavond,

Ja ik heb een druktest gedaan en 1 ventiel had een lagere druk, maar elke trekker heeft een veiligheidsklep/overdruk maar weet jij waar die zit? Als ik die afstel weet ik of het aan de ventielen ligt of de druk te laag is, als jij iets met je landini 6500 met de hef tild krijg jij hem dan voor van de grond?

Alvast bedankt
wilbertkw
trattore.it/ op deze site kun je de onderdelen tekening van de Landini 6500 opvragen. Het lijkt mij dat het veiligheidsventiel bij het ventielen blok zit maar is voor mij ook al langer geleden dat ik met een 6500 gewerkt gesleuteld heb. Ik had er op het laatst een voorlader opgebouwd maar met de kuilvoersnijder konden de voorwielen wel van de grond komen. De hef heeft een ander veiligheidsventiel dan de hydro ventielen volgens mij. "Onder" de stoel zit volgens.mij ook nog een soort van mengkraan. Staat die.wel goed? @Towaberg weet jij hoe die kraan moet staan?
Towaberg
@wilbertkw ik zou het niet kunnen zeggen, doe vooral plezier ritjes😉
Misschien weet @toonvanbergen het antwoord hierop?
wilbertkw
Foto gevonden van mijn oude 6500

(klik om te vergroten)

Mengkraan onder de stoel
+1
Landini 5500 6500
@wilbertkw dat is voor de gevoeligheid van de hef als ik het goed heb daar kun je geen druk mee afstellen
+1
wilbertkw
@Landini 5500 6500 dat zijn 2 kranen en daarmee kun je eventueel ook de hydrauliek mee bedienen via de hef. Als die kraan niet goed staat zullen de hydrauliek ventielen ook niet goed werken. Je kan er inderdaad geen druk mee afstellen. Maar die instellingen zou vanaf de fabriek goed afgesteld moeten zijn en hoef je niet meer aan te komen. Daarom is mijn gedachte dat er hier een "kraan " niet goed staat en dan zal het ventiel ook niet goed werken
Landini 5500 6500
@wilbertkw ja oke, ik weet dat de kranen goed staan, hoe bedoel je dat je met de hef de hudrauliek ventielen kint bedienen? mijn trekker kan zichzelf zonder gewichten net niet optillen dit zou lijkt mij wel moeten
wilbertkw
@Landini 5500 6500 foto van ventielblok. Zoveel verstand heb ik er niet van ik kan je dus niet zeggen wat de druk moet zijn en ook niet hoeveel liter die moet geven. Wat is de reden dat je een nieuwe pomp gemonteerd hebt?

(klik om te vergroten)

Boven de "mengkraan" zit een stop en daar zou je ook een hydrauliek cilinder op aan kunnen sluiten maar dan moet je die kranen verdraaien en dan werkt de hef niet maar bedien je met de herhaaldelijk dat ventiel. Dus als die "kranen " niet goed staan heb je ook "lek" en te weinig druk voor de hef en hydrauliek. Maar ik weet niet meer hoe die kranen moeten staan. Maar de hef moet makkelijk de trekker van voren los kunnen tillen. Heeft de nieuwe pomp eerst zonder olie gedraaid want het meest logische is dat de pomp versleten is zoals ik het lees.
Landini 5500 6500
@wilbertkw
Oke , nee pomp heeft niet zonder olie gedraaid zoals ik begrijp moet de pomp 28 liter leveren bij maximaal koppel, de kranen staan wel goed dat weet ik zeker, mijn trekker kan zichzelf niet optillen
+2
Zoete
@Landini 5500 6500 als ik probeer mee te volgen worden er 2 dingen door elkaar beschreven, namelijk de oliedruk waarop de externe ventielen afgesteld worden en de hefkracht. Om zo goed mogelijk te kunnen helpen zou ik willen weten wat het probleem precies is. Is je hoofdprobleem dat de hefkracht onvoldoende is en dat je daarom aan de externe hydraulische aansluitingen bent beginnen denken? of is de hoofdvraag, hoe stel ik de druk van mijn externe hydraulische aansluitingen in? Alvast bedankt voor de verduidelijking
Landini 5500 6500
@Zoete goedenavond, het belangrijkste is dat de hef niet genoeg tild de trekker kan zichzelf namelijk niet optillen
+1
Zoete
@Landini 5500 6500 als je iets zwaars in de hef hangt: zakt de hef dan en trekt hij hem terug omhoog naar originele niveau? Indien wel, komen die snokken snel op elkaar?
Als je iets heel zwaars wilt heffen, trekt hij niet zijn neus in de lucht en heft hij ook het gewicht niet op. Maakt er op dat moment iets een klagende geluid?
Heb je een idee hoe zwaar het stuk is dat je probeert te heffen? Ik zou in je handleidingboek even kijken wat je hefvermogen in nieuwstaat is. Het kan evengoed zijn dat je aan je maximaal hefvermogen zit. Dat eerst even bekijken. @Towaberg kan je misschien helpen met die gegevens als je geen boek hebt.
Voor zover ik weet is er geen regelvijs die standaard te bedienen is om de druk van je hef te wijzigen. Heb zonet even in de onderdelenboek van onze 12500 gekeken en kan toch niets terugvinden.
Landini 5500 6500
@Zoete oke ik zou denken dat je de druk zou kunnen afstellen dat lijkt mij opzich normaal
+1
Towaberg
@Zoete mooi gezegd Ruud 👌
florisrobben
Om het hefventiel (dat vierkante blokje met 4 imbusbouten) onder de zitting zitten 2 o-ringen plus 1 o-ring om te zorgen dat hij niet naar buiten lekt. Die 2 o-ringen willen wel eens hard worden of verweren waardoor het hefventiel niet meer goed afdicht. Daar zie je niks van de olie stroomt dan terug de versnellingsbak in. Als je de 4 imbusbouten los draait kan je het ventiel er zo uitpakken.
Landini 5500 6500
@florisrobben oke maar als deze lekken zakt de hef dan ook naaf beneden? Want dat doet hij nu niet
florisrobben
@Landini 5500 6500 dan heb je kans dat hij gaat dansen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden oliedruk en afstellen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!