Illustratie van:

Solis RX26 - Solis H26 vs Farmtrac FT 26

Beste,

ik volg het forum al enkele jaren maar nu had ik graag jullie advies geweten
we zijn aan het kijken voor een nieuwe trekker voor hobby en tuingebruik en momenteel hebben we 2 voorstellen op tafel liggen enerzijds van een farmtrac hydrostatisch met gazonbanden, anderzijds van een solis met gazon banden., beiden doen theoretisch 26 pk nu vraag ik me af of er reeds mensen zijn die ervaring hebben met een van beide, en wat de bevindingen zijn. er is namelijk een serieus prijsverschil tussen beide.
voornamelijk gebruik voor maai en freewerken, en basis tuinonderhoud.
mogelijkheid in de toekomst om een extra hobyloonwerk/ tuinonderhoud uit te voeren.
wat misschien ook belangrijk is, zelf zien we het niet zitten om veel complex onderhoud te doen. en beide dealers zitten op 4 km van mijn deur.

alvast dank voor info en advies.
mvg,
thibaut rens

Deel dit topic

Reacties

+2
flip1150
Beide trekkers staan bekent als dure trekkers. Dat wil zeggen dat de prijs kwaliteit verhouding niet 100 % is. Als je hobbymatig de motor niet meer als 75% belast en niet meer dan 50 uur per jaar rijd kan het uit. Voor professioneel gebruik zijn ze niet geschikt. Denk er aan dat de inruilwaarde als je er vanaf wil ook beduidend minder is. Ik zou liever voor een gebruikte Kubota gaan.
inspecteurfendt
Beide trekkertjes zijn sterk vergelijkbaar, alleen dat de farmtrac met mechanische versnellingsbak zijschakeling heeft. Ik heb zelf een farmtrac gehad die met 250u terug ingeruild is omdat hij niet echt geschikt bleek voor het werk dat hij moest doen. Achteraf bekeken was het geen verkeerd trekkertje voor die prijs maar voor professioneel gebruik schoot hij wat tekort.
Mdbm
@inspecteurfendt hoe is het met jou nieuwe trekker? Bevalt die wat?
+1
inspecteurfendt
@Mdbm goed, op kleine puntjes na die keurig opgelost werden. Alleen hebben we onze koers een beetje bijgesteld waardoor hij niet meer 100% binnen ons bedrijf past. Morgen wordt onze nieuwe Pasquali geleverd.
Yanmarthomas
@inspecteurfendt jongen jij hebt wel veel trekkers binnen een redelijke korte tijd gehad😂 ik heb er 3 gehad in 7 jaar.
+1
inspecteurfendt
@Yanmarthomas hier komt de 4e in 5 jaar 🙈. De overschakeling van hobbyist naar zelfstandige heeft wat teweeggebracht. Hopelijk kan de nieuwe enkele jaren blijven. Ik moet er wel bijvertellen dat ik bij de dealer werk en ik steeds voor een mooie prijs heb kunnen inruilen.
+2
frammi
IK zou liever voor een gebruikte merk tractor kiezen, dan voor deze merken.
Yanmarthomas
Ik koos zelf voor een gebruikte tractor. Misschien is een oldtimer wel wat voor je. International deutz ford etc
+1
Farmtractor2.0
Farmtrac 22 Afgelopen 2 weken 60 uur met rotoreg/ zaaimachine 1.30m imants frees 1.15 op pad geweest kan de machines goed aan ik heb voor een mechanische bak gekozen vanwege de hogere rijsnelheid als een hydrostatische ivm.strooien in de winter in het begin heb ik de trekker vervloekt maar als je er een tijdje mee gewerkt heb went het gauw (een kubota kun je ook kapot krijgen) dus ik zou gaan voor de goedkoopste uiterlijk wat verschillen technisch hetzelfde ps.morgen een pad in een park 25/30 cm diep frezen 😬dus hij gaat vanavond vroeg naar bed
+1
Farmtractor2.0
Ps.onderhoud is behoud en heeft iedere trekker nodig ongeacht welk merk

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Solis RX26 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN