Illustratie van:

Fordson Super Dexta - Moter raar piep geluid

Hallo mijn super dexta maakt een raar piep scharent geluid. Het geluid komt rond de diesel pomp. Hij maakt soms wel het geluid maar soms ook niet. Weten jullie meschien wat het kan zijn?

Deel dit topic

Reacties

+1
toon.m
De dieselpomp hoort gesmeerd te zijn. Dit word soms over het hoofd gezien. Zeker dat het olie niveau in de pomp nog in orde is? Vaak raakt die olie ook vermengd met diesel waardoor wel eens verteld word dat zo een pomp zichzelf blijft smeren met diesel, Maar ik vervang ze meestal op dezelfde moment als de motorolie. Komt het op bepaalde toerentallen voor of random? Ben je zeker dat het de distributieriem niet is die doorschuurd want die zit daar ook in de buurt.
niek-b
@toon.m maar dan zorg ik dat ik de smeering na kijk al vast bedankt voor de hulp
niek-b
Dat is het probleem bedankt voor de informatie
niek-b
Hallo Toon.m de v-snaar had i vandaag met de motor olie en filter vervangen. En als ik aan de kan van de diesel pomp luister dan hoor ik het harder dan aan de andere kant.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta en hebben de trefwoorden fordson , diesel en super dexta geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!