New Holland T6080 wielslip regeling

Binnenkort ga ik meedoen met de Trekkertrek, met een New Holland T6080 range command (bouwjaar 2009). Ik heb ooit 1 keer eerder meegedaan met deze trekker. Maar toen ging het niet lekker. Hij kwam niet verder dan 65 meter, terwijl de rest ver in de 90 meter kwam. Vierwielaandrijving en differentieel stonden gewoon aan. Nu hebben ze mij verteld dat er een wielslip regeling op zit. Zou het kunnen dat die niet goed ingesteld stond? En zo ja, hoe moet die dan zijn? Of heb ik iets anders over het hoofd gezien? In het dagelijks leven, rij ik vrijwel nooit met deze trekker. Ik mag hem lenen van iemand.

Deel dit topic

redgiant

Reacties

+1
MaxxuM4ever
Wielslip regeling is toch dat hij de hef wat hoger doet bij teveel wielslip?
stephan-inter
Wat voor banden had je? Welke druk? Gewicht? Extra gewicht geplaatst zoja waar?
Er zijn zo veel factoren waardoor jij niet verder kwam op de baan......
redgiant
Bkt agrimax banden. Voor 600 en achter 710. Op 0,8 bar. Ja ik snap dat dat ook van invloed is.
redgiant
Paar extra gewichten voorop, in totaal zo'n 700 kg in de fronthef
valmet6400power
Als je je differentieel en je 4wd aan hebt dan moet de trekker ook gewoon kunnen slepen totdat de motor het niet meer kan trekken of je je ingraaft. Misschien reed de concurrentie wel 10 km/u en jij 6 km/u dan dan heb je ook al een belangrijke factor. Om maar wat te noemen.

Ik heb met mijn standaard trekker op 540 banden en 440 voor ook trekkers eruit gereden in de 4,5 ton die op 650 banden stonden helemaal gemaximaliseerd voor trekkertrek. Maar ook andersom, dusja net hoe de wind waait..
redgiant
Ik reed in versnelling a6, harder gaat denk ik niet op een taaie kleibaan
stephan-inter
Welke klasse reed je mee hoeveel ton? En hoeveel woog je trekker precies?
redgiant
9 ton klasse. Hij woog net geen 8 ton
+1
Fendttrisixfan
@redgiant dan laat je daar al veel winstkansen liggen met 1000kg tekort
redgiant
@Fendttrisixfan ja natuurlijk heeft dat ook invloed, maar voor de 7 ton is hij te zwaar en mijn rug vond het genoeg gewicht.🤣
pa
Quote Reactie van @redgiant:
en mijn rug vond het genoeg gewicht

U trekt met de rug????????
redgiant
@pa 🤣🤣🤣🤣🤣nee die moet de gewichtblokken tillen om ze eraan te hangen.
stephan-inter
@redgiant dat verklaard heel veel op een klei baan.
Zonder die ruim 1000 kilo extra kan je het al helemaal vergeten.
Net als de sleepoog op de maximale hoogte.
redgiant
@stephan-inter die zit op de maximale 50 cm en kort achter de trekker.
Fordje4600
Hoe veel profiel heb je op je banden? Kleibaan mag je wel wat meer profiel hebben. Dat werkte bij mij wel veel beter als minder profiel
Fordje4600
@Fordje4600 zelf in de 5.5 ton gereden met een ts90 (met turbo, 137 pk). De 1ste keer ging slecht met dubbellucht, 2de keer zonder dubbellucht en al het gewicht naar achteren gehaald (1000kg op de achteras) en toen trok ik 88 meter. Ook is bandenspanning heel belangrijk, bij mij is 0.7 bar mooi voor de kleibaan met 480/70 r38 bkt banden. Je moet wel vaker meedoen en met van alles spelen totdat je beter word. Volgende trekkertrek dat ik mee doe ga ik mijn trekhaak 8cm hogerop halen en ga ik met 600/65r38 michelin rijden (want die heb ik toch staan op velg)
Fordje4600
@Fordje4600 bevalt dat niet met 600 dan ga ik weer terug naar 480
redgiant
@Fordje4600 met de T6080 heb ik nog maar 1 keer meegedaan, dus kan er inderdaad nog niet alles van zeggen. Deze keer mag ik proeftrek rijden, dus wellicht eens de gok nemen in een andere versnelling. Mag toch 2 keer rijden.
redgiant
@Fordje4600 achterbanden weinig profiel, ik denk 2 cm ofzo. Voorbanden zijn nog niet zo lang geleden vernieuwd, dus die hebben nog best veel profiel.
redgiant
Ik heb nog eens nagedacht, en me laten informeren. Het zou maar zo kunnen dat de 4wd en/of het differentieel in stand automatisch stond. Dan onderbreekt hij als je stuurbeweging maakt. Ik weet het niet, maar is in elk geval ook iets om op te letten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden new holland , differentieel en vierwielaandrijving geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!