Bol ontvanger van trimble

Weet iemand te vertellen of de bol op het dak voor een trimble systeem nu boven de as moet zitten of voorop de cabine?

Deel dit topic

Reacties

+2
mike_v
Dat maakt niet uit. Je moet ze allemaal juist kalibreren en de exacte positie tov de assen invoeren in het systeem.
+2
Fendt615LSA
20cm voor het hart van de achter as. En alle maten goed ingeven.
+1
dwho926
De theorie is gelijk @Fendt615LSA aangeeft: 10-20cm voor de achteras. dat is niet altijd mogelijk dus maakt het, zoals @mike_v zegt, niet zoveel uit als je het maar goed inmeet. Tenzij je handmatig gaat sturen, kan de ontvanger wel best voorop de cabine staan.
+1
Zeemees
Mij is verteld bij een automatisch stuursysteem boven de as, als je handmatig over je lijn wilt sturen verder naar voren (zodat je een stuurbeweging sneller 'ziet').
marco steyr
Minimaal 10cm voor de as volgens de installatiehandleiding

(klik om te vergroten)

fiatfan
@marco steyr minimaal 10 cm voor de as, dus voorop de cabine kan ook??
marco steyr
@fiatfan klopt
fiatfan
We hebben er 2 met de bol op de achteras, en 1 met de bol voorop de cabine, ik heb het idee dat deze de trekker eerder recht trekt bij het inzetten van een nieuwe rij..
+1
mike_v
Dat is ook logisch @fiatfan. Als de bol 5 cm afwijkt van de 0 lijn, dan is de achteras bv nog maar 2 cm opgeschoven. Dit verschil wordt enkel groter naarmate de afstand tussen de ontvangen-achteras groter wordt.

Bij ons stonden ze vroeger allemaal voorop de neus. Nu heeft @dwho926 ze afgelopen winter overal op het dak geplaatst. Zal zijn voor en nadelen hebben.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trimble en dak geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
840
TREFWOORDEN