Illustratie van:

Valmet 6400 - Lekt remolie bij de aandrijfas van de voorwielen.

Zit er een remschijf en remcilider op de aandrijfas voorwielen en hoe repareer dit het gemakkelijkst.

Deel dit topic

Reacties

+1
valmet6400power
1) 6400 heeft geen voor(as)rem

2) hij lekt dus geen rem olie

3) waar lekt hij dan? Vanuit de steekas in je velgen of vanuit de differentieel van de vooras op je aandrijfas?
Harmannus
De holte waar de aan drijfas doorgaat is aan de versnelingsbakkant ronom nat. Kan de leidingen niet zien door plaatwerk aangebracht voor gebruik in bosbouw. Vandaar mijn vraag.
Harmannus
Er is wel lekage want de remolie potje is na een tijdje leeg.
jurgenkrijt
@Harmannus De hoofremcilinders in de cabine of de remcilinders op de Achterberg zijn hoogstwaarschijnlijk lek als je rem olie kwijt raakt, De remcilinders op de achterbrug willen nog wel eens lek gaan.

Wat betreft de lekkage onder de 4wd as verwacht ik dat hij lekt bij de keerring tussen motor en transmissie of er moet een leiding lekken van jou Powershift maar dan lekt het behoorlijk 😅
Harmannus
Heb het gevonden dat de remleidingen midden onder de cabine lopen en dat er vermoedelijk een schuurplek is en de leiding lekt nu olie en gaat dan tussen de dieseltank en versnellingsbak door en komt op de voorwielaandrijfas terecht. Als je goed wil doen dan de cabine er af. Dit wordt een grote klus of een alternatief bedenken. Bedankt voor jullie reacties
DANOONTJE POWERR
@Harmannus dan zou ik kijken of er twee plekken zijn waar je wel bij kan en dan de leiding doorhalen en hydrauliek slang ertussen.
@DANOONTJE POWERR opzich een goed idee, maar volgens mij moet er dot remolie op deze trekker en die olie lost een normale hydrauliek slang op. Er zou dan weer een stuk leiding tussen moeten of een slang die wel geschikt is voor dot remolie.
+1
DANOONTJE POWERR
@jasper john deere oké.
Ik ben geen DOT gewend bij trekkers dus niet aan gedacht.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valmet 6400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!