Wielbouten verwijderen achter wiel

Ik krijg de bouten niet verwijderd. Iemand ideeën?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

mike_v
"Gewoon" eruit kloppen. Even een moer opdraaien en met een zware hamer naar achteren kloppen. Dan komen ze vanzelf.
Deutzke fahr
@mike_v dat hebben we geprobeerd. Zelfs met warm maken.
+1
schluterman
@Deutzke fahr niet hard zat geslagen 🙈
mike_v
Dat is te zien @Deutzke fahr, maar normaal niet nodig. Zulke bouten zitten gewoon in de flens getrokken. Dus moeten er ook "gewoon" uitkomen. Ik neem aan de je sowieso nieuwe bouten gaat steken? Uitboren dan, hoewel dat ook kan tegenvallen🙈.
Fendttrisixfan
Heb je een foto van de achterkant? Soms zitten ze er ingedraaid
Deutzke fahr

(klik om te vergroten)

+1
Fendttrisixfan
@Deutzke fahr dit zien er wel uit die je moet uitslaan
+1
bas101
Nacht in de kruipolie zetten
Jarcovdz
Busje koud krimp er op spuiten en dan er uit proberen te slaan.
+2
Inchnfeet
Is je hamer wel zwaar genoeg?
Misschien een voorhamer of een andere zware blok ijzer strak tegen de achterkant drukken, net naast de boutkop zodat de impactenergie niet geabsorbeerd wordt door het trillen van de flens.
+1
bas101
@Inchnfeet dit is idd zeer belangrijk , je moet een stuk stevig hout of stuk metaal strak tussen
achterkant flens en achterbrug plaatsen ,zonder dat met een zware voorhamer gaan meppen kan zelfs de steekas afbreken , zo sla je 2 vliegen in 1 klap , zo kan de de ,flens niet terug veren en kan de as kan niet afbreken , dan kun je met een zware voorhamer gaan meppen , zou de wielmoer dan tot lopend op de draad draaien . Zou wel eerst de rotzooi die ik aan tapeinden zie weghalen en zoals eerder gezegd een nacht in de kruipolie trekken om de kansen te vergroten
roscho
Ze zitten in spiebaantjes, die kunnen flink vast zitten. Eerst een paar dagen in de kruipolie (zie tip @bas101 ) en dan toch gewoon eruit meppen. Eventueel een drijver midden in de moer zetten en iemand met een lange tang vast laten houden. Veiligheidsbril op, zo'n drijver kan gevaarlijk wegspringen.
+1
JD3010
@roscho zo'n driver is echt ongeschikt, dat veert te veel. Een zware hamer met evt een dik stuk ijzer ertussen. Ze hoeven ook maar een klein stuk eruit, normaal is het schroefdraad een stukje kleiner dan het gat.
+4
hooidonk
Ik heb ze er toen met een stuurkogeldrukker af gekregen, misschien een idee?

tractorfan.nl/picture/1222665/…
+2
mfrijder
@hooidonk Waar heb je dit mooie gereedschap kunnen kopen?
meestal zijn die kogeluitdrukkers van die dingen die alleen maar over een stuurarm pallen en dan met de bout tegen de draadspil van de kogel aan drukken.
+2
hooidonk
@mfrijder

Ja, heb hem stiekem al best vaak gebruikt.

Ik heb hem een keer op een beurs meegenomen, maar hij lijkt wel heel erg op deze: toolstation.nl/stuurkogeltrekker/p62882/
Er zijn ook wel duurdere van bijvoorbeeld Facom, maar voor mij voldoet deze al jaren.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN